Aanmelden

Aanmelding en selectieprocedure

De aanmeldperiode voor Trainees in onderwijs 2018 is gesloten per 18 maart.

Begin januari worden de inschrijvingen voor de editie van 2019 geopend.                                                                                                                                                Deze nieuwe traineegroep zal na de zomervakantie van 2019 starten. In de periode van mei tot september zullen er eerste bijeenkomsten zijn die je voorbereiden op de start van het traineeship.

Ben je geïnteresseerd in Trainees in onderwijs?                                                                                                                                                                                                          Laat je gegevens dan achter via het interesseformulier onderaan, dan houden we je op de hoogte van ontwikkelingen rondom het traineeship en het Voortgezet Onderwijs.

Houd ook de website in de gaten en blijf op de hoogte via:                                                                                                                                                                                Trainees in onderwijs op FacebookLinkedInTwitter en Instagram

Zoals je bij het Aanmeldformulier kunt zien vragen we je om nu gelijk belangrijke informatie naar ons op te sturen. Op basis van je behaalde diploma’s, je cijferlijsten, CV en motivatiebrief wordt in Selectieronde I beoordeeld in hoeverre je voldoet aan de volgende criteria:

  • Je bent op het moment van inschrijven in bezit van je Masterdiploma of PhD die je uiterlijk 7 jaar geleden hebt behaald. Je bent dus uiterlijk op 18-3-2011  afgestudeerd voor een master of PhD.
  • Daarnaast dien je uiterlijk in september 2018 in het bezit te zijn van je master diploma.
  • Wanneer je voor de sluitingsdatum (18 maart) nog niet bent afgestudeerd fungeert een ondertekende voorlopige cijferlijst als alternatief. Uiterlijk 1 september 2018 dien je in het bezit te zijn van je masterdiploma.
  • Je moet een cijfergemiddelde van minimaal een 7,0 voor een Masterdiploma hebben. Hiervoor wordt uitgegaan van het gewogen cijfergemiddelde dat op het door jou aangeleverde diploma inclusief cijferlijst staat genoemd. Controleer zelf goed dat dit gewogen gemiddelde (vaak aangeduid als “GPA”) duidelijk vermeld staat op je cijferlijst. Staat deze niet op je cijferlijst vermeld? Kijk dan bij de FAQ ‘Hoe vermeld ik mijn cijfergemiddelde?’
  •  Jouw studieachtergrond sluit voldoende aan bij het schoolvak dat je wilt geven. Op basis van jouw behaalde diploma’s en vakkenpakket beoordelen de Universitaire Lerarenopleidingen in hoeverre jouw vakkennis voldoende is om het door jou gekozen schoolvak te kunnen geven. In sommige gevallen kan het nodig zijn om aanvullende vakken aan de universiteit te volgen om je kennis bij te spijkeren. Indien het verschil in benodigde kennis te groot is bevonden word je niet toegelaten tot het traineeship.
  • Gemotiveerd, ondernemend, leergierig, creatief en verbindend. Op basis van je ervaring en motivatiebrief wordt een eerste vergelijking gemaakt met deze eigenschappen.


De deadline voor het aanmelden is 18 maart 2018, 23:59 uur. Uiterlijk 23 maart 2018 krijg je bericht of je door bent naar Selectieronde II. Dit betekent dat je wordt uitgenodigd voor de selectiedag.

Op vrijdag 6 april 2018 vanaf de middag is de selectiedag dus hou die datum alvast vrij in je agenda. Tijdens de selectiedag word je uitgenodigd om op verschillende manieren praktisch aan de slag te gaan. Deze selectiedag is de perfecte kans voor ons om jou in het echt aan het werk te zien en voor jou om nog beter kennis te maken met (de mensen achter) het traineeship. Op uiterlijk woensdag 11 april 2018 krijg je van ons te horen of je geselecteerd bent voor de matching met scholen (ronde III). Uiteraard zullen we alle kandidaten die worden uitgenodigd voor de selectiedag uitgebreid informeren over wat ze te wachten staat en hoe ze zich kunnen voorbereiden.

Indien je geselecteerd bent voor Ronde III gaan we je helpen bij het vinden van een VO-school die bij je past. Het is natuurlijk belangrijk dat er een vacature is voor het schoolvak dat jij gaat geven, maar wij vinden het net zo belangrijk dat er ook een goede match is tussen jou en de school en de mensen die er werken.

Wij gaan samen met jou en de scholen er alles aandoen om te zorgen dat je jouw perfecte match vindt bij een van de VO-scholen. Het is dus niet de bedoeling dat in deze Ronde III nog kandidaten afvallen voor het traineeship. We kunnen een start binnen het traineeship garanderen op het moment dat je een arbeidsovereenkomst hebt getekend met een VO-school die bij je past.

Op woensdag 18 april is de kennismakingsbijeenkomst met scholen. Rond de week van 14 mei zullen op basis van deze bijeenkomst de klikgesprekken met de scholen plaatsvinden. Uiterlijk donderdag 31 mei is de matching met de scholen afgerond.

Houd voor de selectie & kennismaking
de volgende data vrij:

  • Vrijdagmiddag 6 april 2018 - selectiedag
  • Woensdag 18 april 2018 - kennismakingsbijeenkomst

Interesse

  • Vermeld ook aan welke universiteit
  • Vermeld ook aan welke universiteit