Hé daar, onderwijsvernieuwer

Wat tof dat je impact wilt maken. Wij ook!

Hoewel de officiële aanmeldprocedure voor het traineeship pas van 6 januari t/m 6 februari loopt, geven we 40 kandidaten de kans om dit kalender jaar al meer uitsluitsel te krijgen over of je voldoet aan de minimale toelatingseisen voor het traineeship. Weet jij al zeker dat jij onze nieuwe onderwijsvernieuwer wordt? Meld je nu aan!

 

Vervroegde eerste ronde selectieprocedure

In samenwerking met de lerarenopleiding bieden we dit jaar een selecte groep geïnteresseerden de mogelijkheid om vervroegd de eerste ronde van de selectieprocedure te doorlopen. Dit houdt in dat je de kans hebt om nog dit kalenderjaar uitsluitsel te krijgen over of je voldoet aan de minimale toelatingseisen voor het traineeship. Hierdoor weet je ook direct voor welk schoolvak je mogelijk trainee kan worden.

We hebben voor maximaal 40 kandidaten plek binnen de vervroegde eerste ronde. Wees er dus snel bij! Van nu t/m woensdag 1 december kun je je aanmelden voor deze regeling. Let op: om hieraan deel te nemen hebben we je volledige aanmelding nodig! Hieronder kun je zien wat je aan moet leveren.

Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld?

In december gaan wij de vroege aanmeldingen verwerken. Uiterlijk 31 december hoor je van ons of je voldoet aan de minimale toelatingseisen en doorgaat naar de volgende selectieronde: selectie op brief en cv.
Op 6 februari is de deadline voor de reguliere aanmeldingen. Vanaf dat moment wordt de selectie op jouw cv en motivatiebrief gedaan en zullen we je hopelijk uitnodigen voor de selectiedag. Dit hoor je uiterlijk eind februari. De selectiedagen vinden plaats tussen 7 en 17 maart. Je wordt voor één van deze dagen uitgenodigd. Uiteraard hoor je tegen die tijd ook meer details over deze selectiedag en het vervolg.

Op de selectiedag beoordelen we of je geschikt bent voor het traineeship. Als dat het geval is, ontvang je een uitnodiging voor de matchingsdagen van 29 maart en 5 april. Op deze dagen ga je in gesprek met onze partnerscholen, kijk je welke school bij jou past en of er een match ontstaat.

En wie weet sta jij in het nieuwe schooljaar voor de klas! 

Meer over de selectieprocedure lees je hier.

Welke documenten lever je aan in de aanmelding?

Ja, het is een hele lijst, maar we willen onze potentiële trainees natuurlijk goed leren kennen!

  • Je cv, geüpload als pdf. Zorg dat je hierin alle relevante informatie bundelt, waaruit minimaal duidelijk wordt hoe jouw opleidingstraject er uit zag.
  • Een motivatiebrief (max. 1 A4’tje) in PDF-formaat. Vertel ons waarom jij denkt dat dit traineeship en het docentschap bij jou past. En over welke kwaliteiten jij beschikt die nodig zijn als trainee in onderwijs.
  • Een kopie van je bachelor- en masterdiploma, inclusief naam, datum van behalen en complete geaccordeerde cijferlijst (inclusief studiepunten).* Zorg ervoor dat in deze documenten alle vakken staan die je hebt afgerond.
  • Andere certificaten of diploma’s van relevante aanvullende (universitaire) vakken/opleidingen.
  • Voor je gewenste schoolvak(ken) een ingevuld vakinhoudformulier. Meer informatie hierover en de formulieren vind je hier.

Nog niet afgestudeerd? Stuur dan je geaccordeerde cijferlijst en een lijst met de nog af te ronden vakken (met bijbehorende studiepunten) mee.

Deze onderwijsvernieuwers gingen je voor

Adriaan van der Tang

Trainee Bedrijfseconomie

Ik ben een flexibel persoon die graag mensen verbindt door te laten zien dat verschillend zijn juist de mogelijkheid biedt om van elkaar te leren.

Adriaans verhaal

Janieke Koning

Trainee Engels

Als enthousiaste en onderzoekende trainee hoop ik mij veelzijdig te kunnen ontwikkelen binnen het onderwijs en te ontdekken waar ik mijn steentje kan bijdragen.

Janiekes verhaal

Thijs de Jong

Trainee Maatschappijleer en maatschappijwetenschappen

Ik ben een ervaren huiswerkgeleider en sociaal-ondernemer, die als maatschappijleerdocent met leerlingen in gesprek zal gaan over de uitdagingen van onze tijd en hen wil helpen ontwikkelen tot zelfbewuste en kritische burgers, en die als gedreven trainee wil leren over het docentschap en het reilen en zeilen op een middelbare school.

Thijs' verhaal