Hé daar, onderwijsvernieuwer

Wat tof dat je impact wilt maken. Wij ook!

Je kunt je nu aanmelden voor het traineeship van 2022! De aanmelddeadline is op 6 februari, 23:59. Lees hieronder meer over de aanmeld- en selectieprocedure.
Wil je graag als eerste op de hoogte gehouden worden van alle oriëntatieactiviteiten en nieuwtjes? Schrijf je in als geïnteresseerde!

 

Aanmelding

Voor je aanmelding dien je een aantal documenten aan te leveren. Wat je precies moet aanleveren, zie je hieronder. Let erop dat het voor sommige documenten even kan duren om ze aan te vragen! Het is dus verstandig om op tijd te beginnen met het verzamelen van al deze documenten.

Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld?

Na de aanmelddeadline op 6 februari gaan wij alle aanmeldingen verwerken. Er wordt een selectie op cv en motivatiebrief gedaan en we sturen je dossier door naar de lerarenopleiding, die jouw toelaatbaarheid voor het opgegeven schoolvak controleert. Begin maart hoor je of je bent uitgenodigd voor een selectiedag! De selectiedagen vinden plaats tussen 7 en 16 maart. Uiteraard hoor je tegen die tijd ook meer details over deze selectiedag en het vervolg.

Op de selectiedag beoordelen we of je geschikt bent voor het traineeship. Als dat het geval is, ontvang je een uitnodiging voor de twee matchingsdagen op 29 maart en 5 april. Op deze dagen ga je in gesprek met onze partnerscholen, kijk je welke school bij jou past en of er een match ontstaat.

En wie weet sta jij in het nieuwe schooljaar voor de klas! 

Meer over de selectieprocedure lees je hier.

Welke documenten lever je aan in de aanmelding?

Ja, het is een hele lijst, maar we willen onze potentiële trainees natuurlijk goed leren kennen!

  • Je cv, geüpload als pdf. Zorg dat je hierin alle relevante informatie bundelt, waaruit minimaal duidelijk wordt hoe jouw opleidingstraject er uit zag.
  • Een motivatiebrief (max. 1 A4’tje) in PDF-formaat. Vertel ons waarom jij denkt dat dit traineeship en het docentschap bij jou past. En over welke kwaliteiten jij beschikt die nodig zijn als trainee in onderwijs.
  • Een kopie van je bachelor- en masterdiploma, inclusief naam, datum van behalen en complete geaccordeerde cijferlijst (inclusief studiepunten).* Zorg ervoor dat in deze documenten alle vakken staan die je hebt afgerond.
  • Andere certificaten of diploma’s van relevante aanvullende (universitaire) vakken/opleidingen.
  • Voor je gewenste schoolvak(ken) een ingevuld vakinhoudformulier. Meer informatie hierover en de formulieren vind je hier.

Nog niet afgestudeerd? Stuur dan je geaccordeerde cijferlijst en een lijst met de nog af te ronden vakken (met bijbehorende studiepunten) mee.

Deze onderwijsvernieuwers gingen je voor

Adriaan van der Tang

Trainee Bedrijfseconomie

Ik ben een flexibel persoon die graag mensen verbindt door te laten zien dat verschillend zijn juist de mogelijkheid biedt om van elkaar te leren.

Adriaans verhaal

Janieke Koning

Trainee Engels

Als enthousiaste en onderzoekende trainee hoop ik mij veelzijdig te kunnen ontwikkelen binnen het onderwijs en te ontdekken waar ik mijn steentje kan bijdragen.

Janiekes verhaal

Thijs de Jong

Trainee Maatschappijleer en maatschappijwetenschappen

Ik ben een ervaren huiswerkgeleider en sociaal-ondernemer, die als maatschappijleerdocent met leerlingen in gesprek zal gaan over de uitdagingen van onze tijd en hen wil helpen ontwikkelen tot zelfbewuste en kritische burgers, en die als gedreven trainee wil leren over het docentschap en het reilen en zeilen op een middelbare school.

Thijs' verhaal