Nieuws

16/07/2019

Aftrap traineegroep 2019 is een feit

De matching tussen kandidaat-trainees en scholen zijn afgerond. Introductieactiviteiten, zoals het ontmoeten van begeleiders, het meelopen op de nieuwe school en kennismaken met de traineegroep zijn georganiseerd. Het was dus hoog tijd voor de aftrap van het traineeprogramma voor traineegroep 2019!

Trainees in onderwijs-quiz 

Op een zomerse 29 juni kwam de nieuwe traineegroep in haar definitieve vorm voor het eerst bij elkaar. Op deze startdag stond elkaar leren kennen en gezelligheid voorop, en gezellig werd het. Middels verschillende actieve spellen en een quiz kwamen de trainees meer te weten over het traineeprogramma, onderwijsland en niet geheel onbelangrijk, elkaar. In de middag sloten een aantal mentoren aan. Als oud-trainees van eerdere traineeprogramma’s zijn zij de ervaringsdeskundigen bij uitstek. Er konden dan ook al heel wat ervaringen en tips uitgewisseld worden.

Eerste stappen tot docent

Om de trainees inhoudelijk voor te bereiden op de start van het traineeship vond op 4 en 5 juli de starttraining plaats. Lerarenopleiders Gisbert van Ginkel (Radboud Docentenacademie) en Gitta de Graaf (ICLON) verzorgden een training lesgeven. Deze training vormt een onderdeel van de lerarenopleiding en is dus een belangrijke eerste stap in hun opleiding tot eerstegraads docent. Deze tweedaagse training werd feestelijk afgesloten met de felicitatiebijeenkomst.

Maar nu eerst zomervakantie

Na de zomer, vlak voor de trainees aan hun traineeship beginnen, vindt de startweek plaats. In deze week leren trainees hun mede-trainees en trainers uitgebreid kennen, maken ze kennis met het ontwerpen en voorbereiden van hun lessen samen met (oud-) trainees en worden de laatste tips en tricks gedeeld zodat ze een vliegende start kunnen maken met het traineeprogramma.