Nieuws

14/07/2020

Het is feest! | Certificaatuitreiking groep 2018

Feestelijk, sfeervol en inspirerend: de eerste certificaatuitreiking was een succes! Op 3 juli kregen de trainees van groep 2018 hun certificaat uitgereikt, in het bijzijn van enkele trainers en andere nauw betrokkenen.

Twee jaar geleden startte de eerste traineegroep met het programma van Trainees in onderwijs: groep 2018. De afgelopen twee jaar leerden de trainees allerlei kanten van en ontwikkelingen binnen het onderwijs kennen, zetten ze een eigen project op, gingen zij in gesprek met diverse onderwijsvernieuwers en kregen zij de kans om zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Daarbovenop ontwikkelden zij zich natuurlijk als docent!

Na twee jaar hard werken was het op 3 juli eindelijk zover: het traineeship werd afgerond en de trainees van groep 2018 ontvingen hun certificaat! Bij The Colour Kitchen in Utrecht werden de trainees toegesproken door hun trainers Tim Haarlemmer en Thea van Egmond, vertelde Hein van Asseldonk (VO-raad) hoe hij de afgelopen twee jaar met deze trainees heeft ervaren en gaf voorzitter van het bestuur Cazimir ten Brink de trainees een woord van dank mee.

 

De trainees spraken elk ook over een andere trainee. Grappige anekdotes, mooie gedichten en zelfs reacties van leerlingen over de trainee als docent werden gedeeld.

Hoewel de trainees van groep 2018 nu oud-trainees zijn, zullen ze natuurlijk altijd bij de community van Trainees in onderwijs horen. We hopen ze dan ook nog vaak te zien!

 

Fotografie: Emma Ebbers