Nieuws

18/09/2019

Vacature Cursusmanager

Lijkt het jou een uitdaging om te zorgen voor een tiptop georganiseerd programma en tevreden trainers en trainees? Vind je het communiceren met onze verschillende doelgroepen interessant en ben je een kei in organiseren, verbinden en snel schakelen? Kom dan ons team versterken!

Als cursusmanager heb je dagelijks contact met begeleiders op onze partnerscholen, (oud-) trainees, trainers, lerarenopleiders, partnerorganisaties. De belangrijkste twee kwaliteiten die we in iemand zoeken zijn voor deze functie organiseren en communiceren. Verder zijn we vooral op zoek naar een goede toevoeging in ons team, iemand die zeer gemotiveerd is om onze jonge organisatie verder te laten groeien en korte lijnen, veel samenwerken en verantwoordelijkheid nemen aanspreekt.

Wie zoeken wij?

De collega die wij zoeken gaat aan de slag met de organisatie van het hele traineeprogramma, de coördinatie van de begeleiding van de trainees en ondersteund de organisatie waar nodig. Je bent voor deze onderwerpen verantwoordelijk voor de strategie en planning en geeft daar vervolgens ook vorm aan door bijeenkomsten tot in de puntjes te organiseren, bij events aanwezig te zijn, trainees en kandidaten te spreken en anderen in het brede netwerk rond onze organisatie. Er is veel ruimte voor een eigen werkwijze hierin, maar je hebt ook alle mogelijkheid om met de anderen te sparren. Dagelijks heb je contact met bijvoorbeeld begeleiders op onze partnerscholen, (oud-) trainees, trainers, lerarenopleiders, partnerorganisaties en meer.

Organiseren en communiceren zijn twee van jouw belangrijke kwaliteiten.

Je bent als cursusmanager verantwoordelijk voor:

 • Het efficiënt en effectief organiseren, administreren en praktisch begeleiden van het totale tweejarige traineeprogramma van introductieperiode tot diplomering.
 • De operationele organisatie van het traineeprogramma, met name het verbredings- en verdiepingsprogramma op vrijdagen, de selectie en de matching van kandidaten.
 • Afstemmen van het programma met o.a. trainees, trainers, selectiecommissie, programma-adviesraad en andere betrokkenen.
 • Het afstemmen van overige communicatie in samenwerking met de coördinator Imago en Werving.
 • Coördinatie van begeleiding. Eerste aanspreekpunt voor trainees over het gehele programma en de begeleiding, de baan en de opleiding. Contact met mentoren en partnerscholen hierover.

Je precieze werkzaamheden, naast verantwoordelijk zijn voor de organisatie en communicatie van alle zaken rond het traineeprogramma, zijn nog in overleg. Wij verdelen de taken altijd in overleg en werken intensief samen om tot het beste resultaat te komen. Je zou bijvoorbeeld mee kunnen helpen aan de wervingscampagne voorafgaand aan de aanmeldperiode in januari 2020, een belangrijke fase voor ons. Daarnaast is je betrokkenheid bij het traineeprogrammabelangrijk. Denk aan ontwerpen in co-creatie, samenwerken met partners en het helpen bij verschillende onderdelen van het programma.

Is dit iets voor jou?

Ben je een kei in organiseren, klantgericht en communicatief sterk? Krijg je er een kick van om het programma zo goed mogelijk te organiseren en kijk je ernaar uit samen verder te bouwen aan onze start-up organisatie? Dan is deze functie iets voor jou. Herken jij je daarnaast in onderstaande criteria, dan gaan we graag met je in gesprek.

 • Je bent zakelijk, kostenbewust en resultaatgericht. Je werkt accuraat, zorgvuldig en gestructureerd, want continuïteit en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en hebt uitstekende sociale vaardigheden inclusief onderhandelingsvaardigheden. Relaties aangaan met betrokkenen in en rond het onderwijsveld doe je graag en je krijgt energie van het netwerken.
 • Je bent proactief, zelfstandig, gestructureerd en resultaatgericht. Je ondersteunt graag collega’s directie en bestuur waar nodig.
 • Je bezit naast zeer sterk uitvoerend vermogen ook creativiteit en ondernemendheid. Je houdt van improvisatie, aanpakken en bent flexibel, maar bereidt dingen wel tot in de puntjes voor, bent van de details en zorgt ervoor dat ook de afronding van dingen goed gebeurt.
 • Je vindt het een kans om breed betrokken te zijn bij onze organisatie. Doordat we een kleine organisatie zijn, werken we veel samen en helpen we elkaar waar nodig. Dat betekent bijvoorbeeld dat je sparringpartner kunt zijn van een collega of meedenkt over de werving van kandidaten.
 • Jij hebt affiniteit met het onderwijs.
 • Je hebt een HBO en/of WO-opleiding afgerond.
 • We zoeken een nieuwe collega die bij voorkeur snel kan startenvoor 0,8 fte. De voorkeur gaat naar iemand die voor langere tijd verbonden zou willen zijn aan onze organisatie, dit is dan ook zeker geen tijdelijke vacature.

Wij bieden

Een uitdagende functie met, afhankelijk van je ervaring, een marktconform bruto maandsalaris tussen €2646,- en €3476,- bij een volledige werkweek van 40 uur. De standplaats is Driebergen.
Daarnaast bieden wij 8.0% vakantietoeslag, een structurele eindejaarsuitkering van 8.3%, een goede pensioenregeling via ASR, reiskostenvergoeding, we hebben flexibele werktijden en vakanties kunnen in overleg worden vastgesteld zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is, goede opleidingsmogelijkheden en overige secundaire arbeidsvoorwaarden. Tot slot, krijg je een laptop en telefoon van ons om mee te werken.

Wij zijn

Trainees in onderwijs is een jonge organisatie bestaande uit een team van vier mensen en een stevig en uitgebreid netwerk van trainers, mentoren, partners en organisaties waar intensief mee samengewerkt wordt. We staan voor kwaliteit, flexibiliteit, maatwerk, zijn ambitieus en open. We bieden je een werkplek waar je kunt groeien, mag leren, mag uitproberen en volop de ruimte krijgt om je te ontwikkelen en samen te werken met mensen uit ons netwerk. We introduceren je in de wereld van het traineeship, het onderwijs, bedrijfsleven, opleiden en je krijgt de mogelijkheid om op nationaal niveau met onderwijs bezig te zijn.

We werken vooral op ons heel fijne, nieuwe kantoor in Driebergen, direct naast station Driebergen-Zeist en midden in de natuur. We zijn ook regelmatig bij betrokkenen op bezoek, in gesprek of op een event aanwezig.

Solliciteer nu!

Stuur je cv en motivatie uiterlijk 6 oktober 2019 naar Sanne van Kempen (sanne@traineesinonderwijs.nl). De eerste gesprekken zijn gepland op maandag 14 oktober. Als je nog vragen hebt over deze vacature dan kun je contact opnemen met Sanne op 06-25639741.

Past de functie niet bij jou maar ken je iemand die aan de omschrijving voldoet? Stuur de vacature gerust door.

 

logo Trainees In Onderwijs