Terug naar overzicht Download als PDF

Almere College | Copernicus Dronten

    Locaties
  • Educalaan 8  | Dronten
    Foto's

mavo, havo, vwo, technasium

1093 leerlingen

Het Almere College in Dronten is een ontmoetingsschool. 

“Ontmoeting” is de centrale kernwaarde van het Almere College, het hart van onze identiteit. 

 

 

Heeft aankomend jaar één trainee.

Algemeen

Copernicus maakt onderdeel uit van het Almere College en biedt de stromen mavo, havo en vwo aan.  

Het Almere College is een ‘ontmoetingsschool’. Dit betekent dat we het belangrijk vinden om open te staan voor de ander, dat we de ander willen leren kennen en bereid zijn het gemeenschappelijke te zoeken. Persoonlijke aandacht voor de leerlingende ouders en de medewerkers van de school staat hierbij centraal. Elke leerling krijgt een coach die de leerling begeleidt bij het leerproces en bij het ontwikkelen van kennis, vaardigheden en competenties.  

Missie

Werken, leren en ontwikkelen doen wij in de ontmoeting met de ander en is gericht op wederzijds respect, waarbinnen een kritische grondhouding, onderlinge verdraagzaamheid en mededogen worden gestimuleerd. 

Bij het Almere College staat “leren voorop”, op elk niveau, voor iedereen. Dit doen wij in een uitdagende leer- en werkomgeving waar ruimte is voor de eigen individuele ontwikkeling. Wij werken daarbij resultaatgericht en doen dit met elkaar. 

Bij ons halen leerlingen een diploma én wij vinden het onze taak om jonge mensen op te leiden en te begeleiden tot onderzoekende, zelfstandige, (zelf)bewuste en verantwoordelijke medemensen. 

Onderwijs

Op alle locaties van het Almere College in Dronten wordt kwalitatief goed onderwijs geboden met persoonlijke aandacht, zodat elke leerling het beste uit zichzelf kan halen. We noemen dat gepersonaliseerd onderwijs. Elke leerling leert hierbij op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau aan de leerdoelen. Hierbij krijgt de leerling de ruimte om zijn eigen leerproces vorm te geven. Het is bijvoorbeeld mogelijk om vakken op een hoger niveau afsluiten, te versnellen of verdieping te zoeken in de lesstof. We gaan voor meer dan alleen het halen van het diploma. De coach begeleidt zijn coachleerlingen en leert ze steeds beter plannen, doelen te stellen en eigenaarschap te nemen over hun eigen leerproces.