Terug naar overzicht Download als PDF

Cabral Instituut

    Locaties
  • Jacob Van Lennepkade 334, 1053 NJ | Amsterdam
    Niveau's
  • havo - vwo

Jacob van Lennepkade 334 E Amsterdam

Havo, vwo

Iedereen is ongelijk; bij ons wordt iedereen als zichzelf behandeld en niemand is hetzelfde.

 

Algemeen

Het Cabral Instituut is een kleinschalige, particuliere opleiding met vernieuwend onderwijs. Wij laten zien dat leren beter en leuker kan. Wij bieden onderwijs vanuit een vraag: wat heb jij nodig om succesvol te zijn? We vragen je naar jouw doelen en verwachtingen en passen ons aanbod hierop aan.

We laten je merken dat jij het kan, door aan te sluiten op jouw leerstijl en brengen in kaart wat jouw sterke en zwakke punten zijn. We moedigen je aan en geven je precies wat JIJ nodig hebt, op de momenten waarop jij dit nodig hebt. Omdat jij bijzonder bent. Niet in een hokje past. Zo wordt leren weer leuk en haal jij je diploma.

Visie

Het Cabral Instituut ziet een school als een leergemeenschap, waar ieders potentieel wordt gestimuleerd, waar ieders netwerk wordt ingezet. Leven, werken, leren. Het gebeurt allemaal op hetzelfde moment. Leren is meer dan alleen het vergaren van van inhoudelijke kennis en vaardigheden.

Leren kan niet in hokjes worden opgesloten van beperkende eindtermen en lokalen. Leren is een samenspel van mensen waarin de rollen van lerende en leraar afwisselend worden opgepakt. Leren is samenwerken om groei, begrip en wijsheid te vergaren, die je nodig hebt om vol vertrouwen de samenleving tegemoet te treden.