Terug naar overzicht Download als PDF

Comenius College

    Locaties
  • Bisonlaan 1, 1217 GH | Hilversum
    Niveau's
  • mavo - havo - vwo - tweetalig onderwijs
    Foto's

In het kort

Het Comenius College is een school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo. De school is gelegen aan de rand van het Corversbos. Het gebouw is ruim en licht en beschikt over eigentijdse voorzieningen als een hightech binaslab, geluiddichte lokalen en gangen, aparte werkruimten voor vakgroepen, een dekkend wifinetwerk, een fitnessruimte en grote sportvelden rondom de school. Op het grote podium in de aula vinden voorstellingen plaats van uitzonderlijke kwaliteit.

Onze kernwaarden zijn groei, verantwoordelijkheid en respect. Vanuit onze identiteit vinden wij het belangrijk dat iedere leerling gezien wordt. Ieder kind is uniek, en heeft eigen talenten meegekregen. In de keuzes die wij als school maken, geven wij talent in de brede zin van het woord de ruimte: een breed vakkenaanbod, faciliteiten voor topsporters en veel activiteiten naast de reguliere lessen. Een leerling op het Comenius College leert op zichzelf reflecteren en wordt goed voorbereid op het diploma, het vervolgonderwijs en een plek in de maatschappij. De school krijgt van de leerlingen een 9,4 voor veiligheid.

Het onderwijsaanbod is breed, inspirerend en motiverend zowel binnen de school als buiten de school. Leerlingen die extra uitdagingen aan kunnen kiezen extra vakken, doen mee in het debatteam, volgen masterclasses aan de universiteit of doen vervroegd examen in een of meerdere vakken. Naast het reguliere curriculum zijn er verrijkingsmodules, internationale reizen naar Straatsburg, Spanje, Berlijn en India, musicals, theater, enz.  Elk jaar nemen leerlingen deel aan de Expeditie Comenius waar zij zich belangeloos inzetten voor de samenleving door acties op te zetten voor goede doelen of maatschappelijke stages. Binnen het mentoraat en LOB is grote aandacht voor persoonsontwikkeling, met behulp van de digitale tool Droomloopbaan.

Alle afdelingen van de school hebben het (hoogste) oordeel ‘Goed’ gekregen van de Inspectie en hebben meerdere malen het predicaat ‘Excellente School’ ontvangen.

 

Over docentschap 

Ook voor medewerkers is het Comenius een ambitieuze omgeving en lerende organisatie, waarin gespreid leiderschap en een aantrekkelijk loopbaanbeleid centraal staan. Er is veel ruimte om bestaande concepten door te ontwikkelen en te verbeteren, ontwikkeling van nieuwe initiatieven en samen leren.
Alle docenten maken deel uit van de professionele leergemeenschap WAK (Werken aan Kwaliteit). Binnen WAK wordt onderzoek gedaan naar de eigen onderwijspraktijk en persoonlijke leervragen. De opbrengsten worden jaarlijks met elkaar gedeeld. Er is voor medewerkers veel ruimte voor scholing en coaching, zowel individueel als in teamverband. Nieuwe docenten worden de eerste twee jaar intensief begeleid.

Meer informatie

Bezoek hier de website van het Comenius College.