Terug naar overzicht Download als PDF

Het Odulphuslyceum

    Locaties
  • Noordhoekring 99 en 182, 5038 GC | Tilburg
    Niveau's
  • havo - vwo
    Foto's

In het kort

Het Odulphuslyceum is een school voor havo en vwo met 1500 leerlingen midden in het centrum van Tilburg, in 1899 opgericht als gymnasium voor jongens. De school is gehuisvest in twee recent gerenoveerde gebouwen uit de jaren dertig van de vorige eeuw.

Op het Odulphus wordt gewerkt vanuit de kernwaarden: vertrouwen, vrijheid en vrijzinnigheid. Geen stoffige, loze kreten opgetekend in het Schoolplan, maar waarden die een permanente inspiratiebron vormen voor het dagelijks didactisch en pedagogisch handelen. Leerlingen worden aangemoedigd zich te ontwikkelen tot een empathisch, democratisch wereldburger. Daarom spelen Bildung in de brede zin van het woord en internationalisering een cruciale rol in de vorming van leerlingen en collega’s.

Het Odulphus combineert in het onderwijsprogramma de overdracht van traditionele kennis met de ontwikkeling van eigentijdse, pre-academische vaardigheden. Zo zijn de afgelopen jaren op het Odulphus oa ontwikkeld: het Econasium, modules pre-academische vaardigheden bij de vakken Engels, Nederlands en maatschappijwetenschappen, het vak steam, Gymnasium Plus (een leerlijn voor hoogbegaafde versnellers uit het po) en een geheel eigen havo-concept.

Dit schooljaar buigt het team zich over een herijking van het curriculum in de onderbouw.

Over het docentschap 

Het Odulphuslyceum is actief lid van de AOST, de academische opleidingsschool Tilburg. Binnen de AOST worden hbo-studenten en academici voorbereid op het van leraar vo. De afgelopen 4 jaar hebben 6 jonge trainees van Eerst de Klas en het OnderwijsTraineeship hun praktijkopleiding op het Odulphus afgerond.

Een stevig in de school verankerde opleidingsstructuur biedt aankomende docenten een veilige omgeving vol uitdagende mogelijkheden.

Meer informatie

Bezoek hier de website van Odulphus Lyceum.