Terug naar overzicht Download als PDF

SG Het Rhedens

    Locaties
  • Doesburgsedijk 7, 6953 AK | Dieren
  • Harderwijkerweg 1-B 6952 AA | Dieren
  • Kleiberglaan 1 56891 DK | Rozendaal
    Niveau's
  • vmbo - havo - atheneum - gymnasium
    Foto's

Harderwijjkerweg 1-B, Dieren

Doesburgsedijk 7, Dieren

Kleiberglaan 1, Rozendaal

Mavo, havo, atheneum, gymnasium

“Leren, ontplooien, samenleven”

 

Twee trainees van Trainees in onderwijs groep 2018 werken momenteel op het Rhedens (aardrijkskunde en Frans).

Algemeen 

Het motto van Het Rhedens is leren, ontplooien, samenleven. Leren staat voor kennis en ervaring opdoen. Ontplooien voor ontdekken en persoonlijkheidsontwikkeling. Samenleven voor sociaal besef ontwikkelen.

Het Rhedens Dieren is een moderne school voor alle leerjaren vmbo tot en met vwo, waar leerlingen worden aangemoedigd het maximale uit zichzelf te halen. Op ieder niveau zijn er extra activiteiten en mogelijkheden voor verdieping en verrijking. Zo bieden we een uniek Extend-programma met keuzevakken op het gebied van kunst, cultuur en sport.

Het onderwijs

Ons vmbo-onderwijs wordt steeds meer afgestemd op de talenten en interesses van de individuele leerling. In de bovenbouw kun je bijvoorbeeld modules uit andere profielen nemen. Mavoleerlingen kunnen een ‘plus’ kiezen. Met de plus-P volg je een extra praktisch vak en met de plus-T een extra theorievak. Op havo en vwo bieden we in het eerste jaar vier plusvarianten aan: Sport, Techn@, Cambridge Engels en Podiumkunsten. In het derde leerjaar kiest de leerling een profiel dat bestaat uit verplichte vakken, profiel(keuze)vakken en vrije keuzevakken.

Het Rhedens Rozendaal biedt twee brugjaren: een havo/atheneumklas en een atheneum/gymnasiumklas. In leerjaar 2 bieden we keuzelessen. Naast het basisrooster kiest de leerling zelf naar welke keuzelessen hij gaat. Ook volgen leerlingen op vaste momenten in de week lessen van het Studium Generale, zoals: muziekgeschiedenis, filosofie, wiskunde D, deeltjesfysica, Chinees, Cambridge Engels en DELF Frans. We stimuleren exacte vakken, bieden tal van culturele activiteiten en de mogelijkheid om tekenen en muziek te kiezen als eindexamenvak.

Opleiden van docenten

Onze docenten verstaan hun vak en zien, horen en kennen de leerling. We werken samen en vertrouwen elkaar. Iedere leerling kan en mag zichzelf zijn.
Het Rhedens Rozendaal is een kleinschalige school voor eigentijds havo-, atheneum-en gymnasiumonderwijs. We bieden méér dan de verplichte lesstof en er ligt veel nadruk op persoonlijke ontwikkeling en creatief en kritisch leren denken. We werken vanuit het onderwijsconcept kenniscreatie. Buiten de geijkte kaders denken, filosoferen en via brainstormen en associëren op ideeën komen en vragen formuleren. Zo creëren onze leerlingen samen nieuwe kennis en producten. Onze docenten geven elke leerling oprechte aandacht binnen een open sfeer, waarin we elkaar vertrouwen en inspireren.