Terug naar overzicht Download als PDF

ROC Nova College

    Locaties
  • Doctor Willem Dreesweg 6, 1185 VB | Amstelveen
    Niveau's
  • vmbo - havo- vwo | VAVO
    Foto's

In het kort

De kernwaarden van het Nova College zijn: aandacht, veilig, thuis en regels. Naast deze kernwaarden staat innovatie hoog op onze agenda.
Het Nova College Vavo en Educatie is een school voor volwassenen waar onderwijs wordt aangeboden op alle niveaus van het VO. Studenten kunnen zich inschrijven per vak of een compleet diploma halen.

De school biedt kansen aan mensen die hun opleiding willen afmaken, of die verder willen leren. Dit betreft bijvoorbeeld gezakten, opstromers van mavo (vmbo-tl) naar havo, of van havo naar vwo en herprofileerders. Deze laatste groep volgt enkele vakken met het oog op een vervolgstudie.
In Amstelveen hebben wij een Internationale Schakelklas. Ook bieden wij onderwijs in NT2 en voor laaggeletterden. Eveneens is ondersteuning in talen en rekenen voor zowel het mbo als Vavo de verantwoordelijkheid binnen dit domein. Het Nova College wil studenten helpen hun talenten te ontwikkelen en benutten en biedt door middel van maatwerk (extra) kansen. Onderwijsteams werken aan een continue ontwikkeling van hoogwaardig onderwijs.
Het Nova College als exameninstituut streeft naar de mogelijkheid om 24/7 onderwijs te volgen. Dit onderwijs is zowel thuis als in onze gebouwen beschikbaar; instroom is dan op elke dag van het jaar mogelijk.

Hoewel de gemiddelde leeftijd op het Vavo 19 jaar is, zijn er vele uitdagingen zowel op het terrein van de begeleiding als op het gebied van didactiek en examinering. We hebben veel ervaring met de begeleiding van stagiairs en werken samen met ICLON, Radboud Universiteit, de VU en de HvA. Diverse stagiairs zijn inmiddels bij ons werkzaam als docent. Op elke locatie is een schoolopleider aanwezig en ook zijn de secties gewend nieuwe collega’s te ondersteunen.

Het Nova College Vavo en Educatie heeft locaties in Haarlem, Amstelveen, Hoofddorp en Beverwijk

Meer informatie

Bezoek hier de website van ROC Nova College.

Hier kun je een filmpje bekijken over VAVO onderwijs: Vavo, uniek in onderwijsland.