Terug naar overzicht Download als PDF

VU Lerarenopleiding

    Locaties
  • De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam

De Boelelaan 1105 Amsterdam

WO

“Verander lesgeven”

 

Algemeen

Het onderwijs bepaalt hoe de wereld van morgen eruitziet. Hoe ontdekken we onontdekt talent? Hoe koesteren we een nieuwe Einstein? Als leraar geef jij vorm aan een veranderende leeromgeving. Je bent voor leerlingen de springplank naar de wetenschap. Daarbij speelt technologie een steeds grotere rol. Het brengt lesstof tot leven, maakt onderwijs flexibel, maar kan ook afleiden. Vind jij de balans? Word leraar en inspireer een nieuwe generatie. Ontdek jouw route naar een eerste- of tweedegraads lesbevoegdheid.

Waarom een lerarenopleiding aan de VU?

De lerarenopleidingen van de VU zijn uniek door de modulaire opbouw rond 18 thema’s (kernpraktijken). Deze worden direct in de lespraktijk toegepast want meer dan 50% van je opleiding ben je al op een school werkzaam. Bij de VU staat persoonlijke aandacht en individuele begeleiding centraal. Je krijgt een mentor van de VU en een werkplekbegeleider, een ervaren eerstegraads vakdocent.

Als leraar lever je een belangrijke bijdrage vanuit je vakgebied aan de toekomst van jongeren, de samenleving en het onderwijs in Nederland. In onze kenniseconomie zijn specialisten op het gebied van kennisoverdracht onmisbaar. Met banen in overvloed in het voortgezet onderwijs staat een lesbevoegdheid behalen garant voor baanzekerheid én –flexibiliteit; naast leraar ben je namelijk ook wetenschapper in je vak.