alumnus

Adriaan van der Tang

Jaargang 2020
Bedrijfseconomie

Traineeschool

Opleidingen

  1. Degree Bedrijfskunde
    Bachelor Vrije Universiteit Amsterdam
  2. Degree Environment and Resource Management
    Master Vrije Universiteit Amsterdam

Over Adriaan van der Tang

“Flexibel zijn zonder mezelf uit het oog te verliezen”

Mijn studie-achtergrond is heel divers. Na de middelbare school heb ik opleidingen gevolgd op zowel het MBO als HBO en vervolgens mijn bachelor Bedrijfskunde en master Environment and Resource Management aan de VU behaald. Na mijn studie heb ik bij zowel een non-profit, de VU Amsterdam als een consultancy gewerkt om te achterhalen welk type bedrijf het beste bij mij past. De vier jaar daarop heb ik bij start-ups gewerkt met de focus op zonnepanelen, duurzame technologische ontwikkelingen en bijen.

Door al deze verschillende ervaringen heb ik geleerd om flexibel te zijn, zonder dat ik daarmee mijzelf uit het oog verlies. Tijdens de verschillende rollen die ik heb vervuld heb ik het voorrecht gehad mensen te helpen zichzelf te ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak. Dit, in combinatie met mijn vrijwilligerswerk bij een jeugdkampvereniging, heeft er voor gezorgd dat ik mij al twee jaar oriënteer op welke manier ik een rol wil vervullen in het onderwijs.

“Het gaat een stap verder dan alleen leren hoe een bedrijf in elkaar steekt”

De reden dat het vak bedrijfseconomie mij zo interesseert is dat de focus ligt op de keuzes die leerlingen maken en wat dat voor resultaten kan hebben. Het gaat een stap verder dan alleen leren hoe een bedrijf in elkaar steekt. Het vak geeft ook veel mogelijkheden om op een creatievere manier de lessen in te vullen door het bedrijfsleven uit te nodigen, of samen te werken met andere vakken die gegeven worden. Wat mij bijzonder lijkt om bij te dragen aan het onderwijs is het toepasbaar maken van het onderwijs en te zorgen dat leerlingen zich er mee kunnen identificeren op hun eigen manier.

Project van Adriaan van der Tang


Leerlingen eigenaarschap laten nemen over verduurzamen

Met mijn project ben ik aan het onderzoeken hoe leerlingen actief kunnen bijdragen aan het verduurzamen van de school. Want de toekomst van de planeet en henzelf is iets wat bij veel leerlingen speelt.

Naar projectpagina