Agnes Toll

Jaargang 2021
Biologie

Geeft les op

Opleidingen

  1. Degree Biomedische Wetenschappen
    Bachelor Radboud Universiteit Nijmegen
  2. Degree Biomedical Sciences
    Master Radboud Universiteit Nijmegen

Over Agnes Toll

“Ik ben flexibel en vastberaden genoeg om altijd op creatieve en enthousiaste wijze nieuwe paden te bewandelen”

In 2019 heb ik de Pacific Crest Trail gelopen; een langeafstandspad door de Verenigde Staten van 4300 kilometer, waar ik met m’n backpack vol kampeerspullen de bergen trotseerde. Dit avontuur heeft mij laten zien dat ik flexibel en vastberaden genoeg ben om altijd op creatieve en enthousiaste wijze nieuwe paden te bewandelen en met een nuchtere blik naar de wereld om mij heen te kijken. Eigenschappen die voor het docentschap zeker van toegevoegde waarde zijn.

“Blijf altijd leren en nieuwsgierig”

Ik ben gedreven door nieuwsgierigheid en leergierigheid. Iets wat ik ook graag wil overbrengen in de klas. Ik wil niet enkel de lesstof uitleggen, maar ook vakoverstijgend werken en laten zien hoe verschillende onderwerpen in de maatschappelijke context te plaatsen zijn. Ook lesgeven in het Engels en leerlingen op die manier kennis laten maken met de internationale wereld is een uitdaging die ik graag aan zou gaan.
Naast mijn studie Biomedical Sciences heb ik afgelopen jaar ook vakken gevolgd om mijn kennis over de ‘groene’ kant van biologie te verrijken. Mijn wetenschappelijke achtergrond stelt me in staat om kritisch naar informatie te kijken en
vragen te durven stellen. Deze houding wil ik ook graag doorgeven aan de leerlingen. Blijf altijd leren en nieuwsgierig.
Er is nog ontzettend veel onbekend voor mij in onderwijsland, maar ik kijk er naar uit om deze nieuwe wereld te ontdekken.

Project van Agnes Toll


bio | techlab

Voor mijn project ben ik op onderzoek uitgegaan om te kijken wat het techlab van het Beatrix College voor mogelijkheden kan bieden binnen het vak biologie.

Naar projectpagina