Annelinde Buikema

Jaargang 2021
Natuurkunde

Geeft les op

Opleidingen

  1. Degree Medische Natuurwetenschappen
    Bachelor Vrije Universiteit Amsterdam
  2. Degree Medical Natural Sciences
    Master Vrije Universiteit Amsterdam
  3. Degree Kwantitatieve MRI
    PhD Universiteit Antwerpen

Over Annelinde Buikema

“Ik wil bijdragen aan de ontwikkeling van jonge mensen.”

Als docent zou ik graag bijdragen aan de ontwikkeling van jonge mensen en mijn doel is om hen verbindingen te leren leggen tussen natuurkunde en de wereld. Ik kijk ernaar uit om de komende tijd veel te leren om stap voor stap deze ambitie waar te maken. Gelukkig begin ik niet vanaf nul, maar neem ik mijn eigen kwaliteiten en ervaringen mee. Zo heb ik een bachelor Medische Natuurwetenschappen gedaan waar ik onder andere leerde om problemen op te lossen vanuit verschillende perspectieven door de veelzijdige combinatie van exacte vakken in een medische context. Naast mijn studies heb ik ook altijd veel nevenactiviteiten gedaan om me verder te ontwikkelen in bijvoorbeeld samenwerken en verantwoordelijkheid nemen. Ook heb ik vier jaar gewerkt aan een PhD-onderzoek binnen het gebied van kwantitatieve MRI.

“Hopelijk kan ik zo ook een steentje bijdragen aan het onderwijs”

Ik verheug me enorm op de ontwikkeling die ik als startend docent zal doormaken en die mede mogelijk gemaakt zal worden door de samenwerking met mede-trainees, collega’s, leerlingen en iedereen daaromheen. Hopelijk kan ik zo ook een steentje bijdragen aan het onderwijs. Ik heb er zin in!

Project van Annelinde Buikema


Ontwikkelen van burgerschapsonderwijs als doorlopende lijn

Samen met twee collega’s van onze school hebben we gewerkt aan het inpassen van burgerschap in de kern van onze schoolidentiteit.

Naar projectpagina