Annet Vliegenthart

Jaargang 2023
Scheikunde

Geeft les op

Opleidingen

  1. Degree Scheikunde
    Bachelor
  2. Degree Nanomaterials: Chemistry & Physics
    Master

Over Annet Vliegenthart

Hardwerkende docent in spé die met passie over het vak scheikunde praat.
quote

Ik heb tijdens en ook na mijn studie voornamelijk op het gebied van onderzoek en ontwikkeling gewerkt. Hier heb ik gezien wat de vraagstukken zijn die zich in de industrie afspelen. Deze vraagstukken zijn erg uiteenlopend, bijvoorbeeld hoe kunnen we verduurzamen of hoe kunnen we producten verbeteren. Al deze vraagstukken zijn gerelateerd aan de scheikunde. En dit is dan ook iets wat ik mijn leerlingen wil meegeven: scheikunde is overal!
Op het gebied van lesgeven aan scholieren, heb ik reeds ervaring opgedaan. Zo heb ik tijdens mijn studententijd vaak bijles gegeven en ben ik ook als examentrainer werkzaam geweest. Het was ontzettend leuk om zo mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de scholieren.

Tijdens het traineeship wil ik mezelf allereerst als docent ontwikkelen. Ik zou namelijk graag een docent willen zijn die de lesstof goed kan uitleggen aan leerlingen, leerlingen kan motiveren, en makkelijk toegankelijk is voor vragen. Verder zou ik graag het vak scheikunde minder abstract willen maken. Dit zou ik, gezien mijn werkervaringen, willen doen aan de hand van voorbeelden die we in het dagelijks leven zien. Ik denk dat ik een enthousiaste scheikunde docent zal zijn die een frisse bijdrage aan het onderwijs kan leveren.