Terug naar overzicht Download als PDF

Bryan van Alebeek | Trainee 2018

'Gedreven, energiek en geduldig persoon, die graag met leerlingen de grenzen opzoekt en ze uitdaagt het beste uit zichzelf te halen.'
Schoolvak(ken): Aardrijkskunde

Het Rhedens

Geografie, Planologie & Milieu

“Innovatief, inspirerend en zinvol onderwijs”

Ik kijk ernaar uit om binnen het traineeship te werken aan innovatief, inspirerend en zinvol onderwijs. Daarbij hoop ik mij te ontwikkelen tot een docent die over grenzen heen durft te denken en het beste weet te halen uit zowel zijn leerlingen als zichzelf. Trainees in onderwijs biedt de ideale gelegenheid om samen met andere gedreven docenten, scholen en organisaties te werken aan deze ontwikkeling en het verschil te maken voor leerlingen in de wereld van nu en later.

 

“Zelf doen en ervaren”

Lessen moeten aansluiten bij de actualiteit en belevingswereld van leerlingen. Zeker voor een vak als aardrijkskunde kun je je niet beperken tot de muren van het klaslokaal; buiten gebeurt het, je leest het in het nieuws en ziet het in het dagelijks leven! Zelf doen en ervaren moeten daarbij centraal staan. Leerlingen moeten het idee hebben dat lessen zinvol zijn en echt bijdragen aan een beter begrip van de wereld om hen heen. Daarbij past ook de ruimte voor eigen verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en invloed op het leerproces. Hoe deze ruimte precies kan worden vormgegeven is een uitdaging waar ik gedurende het traineeship met plezier aan zal werken.