alumnus

David Omar Cohen

Jaargang 2020
DuitsKlassieke talen

Traineeschool

Opleidingen

  1. Degree Duitse Taal en Cultuur en Klassieke Talen
    Bachelor Universiteit van Amsterdam
  2. Degree Klassische Philologie
    Master Humboldt-Universität zu Berlin
  3. Degree Klassieke Talen
    PhD Humboldt-Universität zu Berlin

Over David Omar Cohen

“Werklust, leergierigheid, eigenzinnigheid en het verlangen liever mijn ongelijk dan mijn gelijk bevestigd zien”

Als leraar Duits, Latijn en Oudgrieks wil ik bij de aankomende generaties belangstelling wekken voor het klassieke erfgoed en een bijdrage leveren aan de kennis van taal en cultuur van ons buurland. Naar het traineeship neem ik werklust en leergierigheid mee, evenals het vermogen om in groepsverband te werken. Na een geheel zelfstandig uitgevoerd promotieproject kijk ik er reikhalzend naar uit weer deel uit te maken van een gemeenschap van inspirerende leerlingen en begeesterde collega’s. Een zekere mate van eigenzinnigheid combineer ik daarbij met het verlangen liever mijn ongelijk dan mijn gelijk bevestigd te zien.

“Een didactisch klimaat waarin ik van mijn leerlingen evenveel kan leren als zij van mij”

In die schoolgemeenschap wil ik niet alleen op vakinhoudelijk niveau een rol spelen, maar als hobbymatig trompettist, pianist en arrangeur kan ik ook bijdragen aan het schoolleven buiten de lessen om. Daarnaast kan ik mezelf als voormalig Berlijner en spreker van het Italiaans en Modern Grieks nuttig maken bij de organisatie en uitvoering van schoolreizen naar Duitsland, Italië en Griekenland. Voor leerlingen met belangstelling voor taal bied ik ook graag extracurriculaire cursussen Afrikaans, Surinaams-Creools (Sranantongo) en Portugees aan.

Ik kijk ernaar uit me met deze vakkennis en aanvullende vaardigheden aan te sluiten bij een school die gekenmerkt wordt door een didactisch klimaat waarin ik van mijn leerlingen evenveel zal kunnen leren als zij van mij.

Project van David Omar Cohen


Wikipedia in het taalonderwijs

Leerlingen van het Haags Montessori Lyceum hebben in het jaar 2020-2021 zelf hun Duitse taalvaardigheid ontwikkeld door bij te dragen aan de Duitstalige Wikipedia.

Naar projectpagina