Terug naar overzicht Download als PDF

David Omar Cohen | Trainee 2020

Als gepromoveerd taalkundige, polyglot en beginnend literair vertaler wil ik mezelf ontwikkelen tot een bevlogen leraar oude en moderne talen en culturen, die zijn leerlingen prikkelt, uitdaagt en enthousiasmeert.
Schoolvak(ken): Duits & Klassieke Talen

Haags Montessori Lyceum

Griekse & Latijns; Duits; Klassieke Philologie (Grieks en Latijn); PhD Klassieke Talen

“Werklust, leergierigheid, eigenzinnigheid en het verlangen liever mijn ongelijk dan mijn gelijk bevestigd zien”

Als leraar Duits, Latijn en Oudgrieks wil ik bij de aankomende generaties belangstelling wekken voor het klassieke erfgoed en een bijdrage leveren aan de kennis van taal en cultuur van ons buurland. Naar het traineeship neem ik werklust en leergierigheid mee, evenals het vermogen om in groepsverband te werken. Na een geheel zelfstandig uitgevoerd promotieproject kijk ik er reikhalzend naar uit weer deel uit te maken van een gemeenschap van inspirerende leerlingen en begeesterde collega’s. Een zekere mate van eigenzinnigheid combineer ik daarbij met het verlangen liever mijn ongelijk dan mijn gelijk bevestigd te zien.

“Een didactisch klimaat waarin ik van mijn leerlingen evenveel kan leren als zij van mij”

In die schoolgemeenschap wil ik niet alleen op vakinhoudelijk niveau een rol spelen, maar als hobbymatig trompettist, pianist en arrangeur kan ik ook bijdragen aan het schoolleven buiten de lessen om. Daarnaast kan ik mezelf als voormalig Berlijner en spreker van het Italiaans en Modern Grieks nuttig maken bij de organisatie en uitvoering van schoolreizen naar Duitsland, Italië en Griekenland. Voor leerlingen met belangstelling voor taal bied ik ook graag extracurriculaire cursussen Afrikaans, Surinaams-Creools (Sranantongo) en Portugees aan.

Ik kijk ernaar uit me met deze vakkennis en aanvullende vaardigheden aan te sluiten bij een school die gekenmerkt wordt door een didactisch klimaat waarin ik van mijn leerlingen evenveel zal kunnen leren als zij van mij.