Denise Groeneweg

Jaargang 2021
Biologie

Geeft les op

Opleidingen

  1. Degree Biologie
    Bachelor Universiteit Utrecht
  2. Degree Bio Inspired Innovation
    Master Universiteit Utrecht

Over Denise Groeneweg

“We kunnen heel veel inspiratie en kennis halen uit de natuur”

Hallo! Ik ben Denise, een enthousiaste biologe die haar passie voor de natuur graag deelt met anderen. Wat mij betreft kunnen we veel inspiratie en kennis halen uit de natuur, bijvoorbeeld op het gebied van kunst en duurzaamheid. Ik ben graag creatief bezig, zowel in mijn werk als in mijn vrije tijd. Ik speel harp, doe aan stand-up comedy en dans graag in een stijl die waacking heet. Verder ga ik graag op wandelvakanties in de bergen.

“Ik zoek de verbinding graag op”

Ik ben al tijdens mijn MSc opleiding begonnen met lesgeven en ik heb gemerkt dat ik voor de klas staan het mooiste vak vind wat er is. De ontwikkeling van leerlingen van zo dichtbij mee mogen maken is heel bijzonder en ik hoop dat ik dat nog lang kan blijven doen. Daarbij zoek ik graag collega’s op om met hen samen te werken. Ik denk namelijk dat biologie een vak is wat zich heel goed leent voor integratie met andere vakken, en zoek die verbinding graag op.

Als docent vind ik het heel belangrijk dat leerlingen zich veilig en op hun gemak voelen in de klas en dat ze hierdoor het gevoel hebben dat ze zichzelf kunnen zijn. Ik geloof dat iedere leerling zijn eigen kwaliteiten heeft, en dat ook zeker iedere leerling de ruimte moet krijgen om die te ontdekken. Een veilige en open sfeer creëren in de klas vind ik daarom heel belangrijk.
Ik heb de afgelopen jaren veel onderwijs ontwikkeld en hoop een deel hiervan in de praktijk te mogen gaan brengen. Daarnaast heb ik ook lesgegeven als docent Tech & Media omdat ik het erg leuk vind met nieuwe dingen aan de slag te gaan. Zulke uitdagingen zou ik ook graag aan willen gaan in dit traineeship!

Project van Denise Groeneweg


De SpaceSB: sterrenkunde op de CSB

Ik ben samen met twee collega's een sterrenkundeclub gestart genaamd de SpaceSB.

Naar projectpagina