Dennis Denissen

Jaargang 2022
Nederlands

Geeft les op

Opleidingen

  1. Degree Algemene Cultuurwetenschappen
    Bachelor Radboud Universiteit Nijmegen
  2. Degree Nederlandse Taal & Cultuur
    Pre-master RU
  3. Degree Creative Industries
    Master Radboud Universiteit Nijmegen

Over Dennis Denissen

Als docent trek ik graag dwarsverbanden tussen kunstdisciplines en schoolvakken en ben ik sociaal betrokken bij leerlingen en collega's.
quote

Ik heb een passie voor kunst, literatuur en de cultuurindustrie. Daarom heb ik Algemene Cultuurwetenschappen en Creative Industries gevolgd aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Vervolgens heb ik via poppodium de Effenaar en filmhuis LUX mijn voorliefde voor onze taal en cultuur sterk ontwikkeld. In de cultuursector komen namelijk verschillende partijen samen: creatieve makers, het publiek en de mensen die hen een podium kunnen bieden. Het is een enorm interessant om bij meerdere kanten betrokken te zijn geweest. Ik heb daar onder andere geleerd om op het scherpst van de snede kalm te blijven, prioriteiten te stellen en mijn aandacht passend te verdelen. Dat zijn allemaal kwaliteiten die me in mijn loopbaan in het onderwijs goed van pas gaan komen!

Ik heb een sterke drang om impact te maken op de maatschappij

Ik merkte na verloop van tijd dat een bomvolle agenda met culturele evenementen afwerken mij op de lange termijn niet genoeg uitdaging kon bieden. Buiten het feit dat ik graag met een team culturele producties faciliteer heb ik een sterke drang om een impact maken op de maatschappij. Dat wil ik gaan doen binnen een vakgebied dat altijd verandert én intrigeert: onze Nederlandse taal. Op dat moment wist ik het: ik wil docent Nederlands worden in het voortgezet onderwijs! Ik ben nu middels een premaster Nederlandse taal en cultuur mijn taalkennis aan het bijspijkeren.

Met mij haal je een creatieve, gemotiveerde docent in huis die samen met zijn leerlingen een volgende stap in zijn leven wil maken. Ik hoop dat ik mijn leerlingen kan helpen bij het ontwikkelen van een correct én modern taalgevoel en dat ze mij kunnen helpen een integere docent met een luisterend oor te worden. We kijken met een open vizier naar de mogelijkheden van de Nederlandse taal en veelzijdigheid van literatuur.

Project van Dennis Denissen


ChatGPT voor leerlingen en docenten

Generatieve kunstmatige intelligentie (zoals ChatGPT) is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven van leerlingen, terwijl menig docent hier geen kaas van heeft gegeven. In dit project wil ik AI tast- en bespreekbaar maken voor collega's en leerlingen op Thomas a Kempis college in Arnhem.

Naar projectpagina