Dewi Klaassen

Jaargang 2023
Engels

Geeft les op

Opleidingen

  1. Degree Engelse taal en cultuur
    Bachelor
  2. Degree Literary Studies
    Master

Over Dewi Klaassen

Ik zeg niet snel ‘nee’ tegen een uitdaging, en als ik ergens aan begin dan ga ik er ook écht voor. Ik zeg zelf altijd: Als ik het nog niet kan, dan kan ik het leren.
quote

Mensen die mij kennen omschrijven mij als een ambitieus en creatief persoon met een positieve houding. Ik begon als vroege leerling op Mavo en heb binnen tien jaar mijn Master aan de Universiteit Leiden behaald. Hierdoor geloof ik dat elke leerling het beste uit zichzelf kan halen en wil ik hen daar graag in begeleiden. Daarnaast ben ik van nature proactief en behulpzaam. Zo ben ik tijdens mijn studie twee jaar lang Student Mentor geweest. Tijdens deze mentor uren hielp ik de studenten hun weg vinden op de universiteit en was ik het aanspreekpunt voor (persoonlijke) vragen en problemen.

Ik vind het erg belangrijk hoe een school omgaat met hun leerlingen. Voornamelijk vind ik het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en dat de school een veilige en gezellige sfeer heeft voor allemaal. Maar ook dat er meerdere mogelijkheden worden aangeboden waarin de leerling zichzelf kan gaan ontdekken. Ik kijk er nu al naar uit om creatieve lesmodules te ontwikkelen en te sparren met mijn mede-trainees, zodat de lessen op een aangrijpende manier leerzaam zijn.

Het docentschap zou zeker bij mij passen omdat ik graag motiveer, ik ben een goede planner, en ik denk in oplossingen. Aangezien ik een grote nieuwsgierigheid en leergierigheid heb, ben ik overtuigd dat dit goed zit als ik Engels docent word. Ik hoop dan ook om de leerlingen te motiveren om zelf hun creativiteit en leergierigheid te ontdekken in mijn lessen.