Doortje van Dijk

Jaargang 2021
Filosofie

Geeft les op

Opleidingen

  1. Degree Filosofie
    Bachelor Radboud Universiteit Nijmegen
  2. Degree Master Praktische Filosofie
    Master Radboud Universiteit Nijmegen

Over Doortje van Dijk

“Mijn passie en kwaliteiten liggen bij het onderwijs”

Toen ik vier jaar geleden de deur bij Trainees in het Onderwijs binnen stapte, wist ik eigenlijk nog niet zo veel van het onderwijs af. En wat heb ik in de afgelopen jaren veel geleerd! Niet alleen is er een grote passie voor het onderwijs en het onderwijzen bij me aangewakkerd, ook ben ik te weten gekomen dat precies daar mijn kwaliteiten liggen.

Met mijn interdisciplinaire achtergrond wil ik graag een bijdrage leveren aan het doceren van filosofie in het middelbaar onderwijs. Juist op de achtergrond alles goed voorbereiden, uitdenken en presenteren is wat mij aanspreekt in deze functie. Mijn studieloopbaan, werkervaring en persoonlijke voorkeuren hebben zich in de afgelopen jaren tot een waar ambassadeurschap van het onderwijs gevormd bovendien.

“Als iets als onmogelijk wordt bestempeld vind ik het nog geen reden niet naar het beste te streven”

De kleurrijke ervaringen die ik in binnen- en buitenland heb opgedaan, hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van mijn onderwijsvisie. Vaak wordt er gezegd dat het onmogelijk is om voor elke leerling lesmateriaal op maat te maken. Dit klopt misschien ook, maar ik vind het geen reden om er niet naar te streven. Ik strijd voor een inclusiever en gelijker onderwijs milieu. Daarom leg ik in de klas graag een ijzersterke basis, waarop iedere leerling kan excelleren en toekomstdromen zich realiseren.

Project van Doortje van Dijk


日本語のクラス

In mijn naschoolse Japanse club leerden leerlingen hiragana schrijven, een van de schriftsystemen in het Japans, en voerden hun eerste gesprekjes in het Japans.

Naar projectpagina