Terug naar overzicht Download als PDF

Elisabeth Lens | Trainee 2018

'Ik als trainee ben nog volop bezig me te ontwikkelen. Ook in die rol; zoekend tussen alles wat er gebeurt en waar ik wat mee kan, maar ook enthousiast om met alles aan de slag te gaan.'
Schoolvak(ken): Duits

Zwijsen college

Duitse taal en cultuur & Comparative Literary Studies

“Het toffe van het traineeship”

Het meest boeiende aan werken in het onderwijs vind ik de leerlingen. Hun belevingswereld, hun gedrag, hun houding en hoe open ze (soms nog) zijn tegen leraren. Ik geniet van het contact met hen, maar sta soms ook voor uitdagingen (met ongewenst gedrag bijvoorbeeld). Dat brengt me gelijk bij een ander groot voordeel van werken in het onderwijs: de eeuwige dynamiek en het feit dat ik voorlopig nog lang niet uitgeleerd ben. Er is zoveel wat ik nog kan leren en wat ik mijn leerlingen nog kan leren, dat ik me voorlopig nog volop zelf kan ontwikkelen.

 

“De bijdrage van trainees in het onderwijs”

Trainees steken graag veel tijd en energie in het verkennen van mogelijkheden binnen het onderwijs; of dit nu gaat over het inrichten van een les, de schoolorganisatie als geheel of het verwerken van nieuwe onderwijskundige inzichten. Al tijdens het traineeship krijgen we de ruimte en faciliteiten om al met elkaar idee├źn en technieken te kunnen verkennen, ontwikkelen en uitproberen. Deze ervaring en kennis zullen zij later ook met zich meedragen in hun verdere werkzaamheden.