alumnus

Emma Kustermans

Jaargang 2020
Nederlands

Traineeschool

Opleidingen

  1. Degree Nederlandse taal en cultuur
    Bachelor Radboud Universiteit Nijmegen
  2. Degree Letterkunde (specialisatie Literair bedrijf)
    Master Radboud Universiteit Nijmegen

Over Emma Kustermans

“Ik kijk ernaar uit bij te dragen aan kleine en grote stappen binnen het proces van onderwijsvernieuwing”

Ik heb onwijs veel zin om aan de slag te gaan in deze nieuwe, inspirerende werkomgeving, om van collega’s, leerlingen en medetrainees de kunst van het vak te leren én om op mijn beurt bij te dragen aan kleine en grote stappen binnen het proces van de onderwijsvernieuwing – zowel binnen het klaslokaal als daarbuiten.

“Er schuilt een interessante wereld achter de boeken in onze boekenkast”

Als trainee breng ik niet alleen mijn motivatie en leergierigheid mee naar de school, maar ook mijn verzameling aan uiteenlopende ervaringen. Zo woonde ik tijdens mijn studie tweemaal in Zuid-Afrika en ging ik vervolgens aan de slag bij een Amsterdamse literaire uitgeverij, waardoor ik het Nederlands niet alleen in het perspectief van een andere taal heb kunnen plaatsen, maar ook heb ervaren wat een interessante wereld er schuilt achter de boeken in onze boekenkast. Ik zou dolgraag willen onderzoeken of (en hoe) deze elementen van onze taal een plek kunnen krijgen in het onderwijs, en wat voor andere variaties er mogelijk zijn op het officiële lesprogramma. Er zijn mijns inziens namelijk nog zó veel spannende onderwerpen die de moeite waard zijn om met leerlingen te delen!

Project van Emma Kustermans


Hebban in de Klas

In samenwerking met leescommunity Hebban, Stichting CPNB en Stichting Lezen werkte ik tijdens mijn traineeship daarom aan een nieuw leesbevorderingsinitiatief: Hebban in de Klas

Naar projectpagina