Emma Zwerus

Jaargang 2022
MaatschappijleerMaatschappijwetenschappen

Geeft les op

Opleidingen

  1. Degree Liberal Arts and Sciences (Major in Global History)
    Bachelor Erasmus Universiteit Rotterdam
  2. Degree Governance of Migration and Diversity (Specialisatie: Sociologie)
    Master Erasmus Universiteit Rotterdam

Over Emma Zwerus

Als trainee in onderwijs wil ik streven naar impactvol onderwijs dat midden in de maatschappij staat.
quote

Al met al denk ik dat mijn interdisciplinaire blik, leergierigheid en inherent enthousiasme voor het onderwijs, mij een geschikte trainee maken. De ondersteuning en verdieping die de traineeship biedt, passen goed bij mijn nieuwsgierige en verbindende persoonlijkheid.
Ik kijk er naar uit om door middel van het delen van kennis en best practices mijn professionele vaardigheden te verbeteren. Door in gesprek te blijven met collega’s en andere trainees, hoop ik veel verschillende facetten van het onderwijs te leren kennen.
Ik breng een grote portie enthousiasme mee, waarvan ik hoop dat die aanstekelijk werkt voor zowel leerlingen als collega’s. Met mijn kennis van de organisatie van verschillende vormen van onderwijs en mijn interdisciplinaire vooropleidingen heb ik daarnaast een genuanceerde visie op onderwijs als instituut in de maatschappij.

Ik wil altijd blijven onderzoeken hoe onderwijs zich kan ontwikkelen.
Naast het leren van praktische skills om steeds beter les te gaan geven, ben ik van plan altijd te blijven onderzoeken hoe onderwijs zich kan ontwikkelen en midden in de maatschappij kan blijven staan. Binnen het vak Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen zal ik proberen de buitenwereld op een veilige manier het klaslokaal binnen te halen, om de leerlingen te helpen zich te ontwikkelen tot actieve burgers.