Terug naar overzicht Download als PDF

Evy Zeptner | Trainee 2018

'Ik ga vol motivatie beginnen aan dit traineeship, kijk er naar uit om leerlingen te gaan helpen en daarnaast te ontwikkelen op persoonlijk vlak.'
Schoolvak(ken): Wiskunde

Joke Smit College

Econometrics and Operations Research

“Groeimomenten delen”

Ik kijk uit naar de snelle groei die wij als trainees zullen gaan doormaken. Doordat wij gelijk zelfstandig voor de klas staan, zullen we grote stappen maken als docent. Daarnaast zullen we door de diverse trainingen die we gaan krijgen ook gaan groeien in o.a. projectmanagement, leiderschap en samenwerking. Een bijkomend voordeel van dit traineeship is dat wij alle groeimomenten met elkaar als hechte traineegroep kunnen delen. Zo kun je leren van elkaar en successen delen.

De afgelopen twee jaar heb ik gewerkt als consultant bij logistiek adviesbureau. Tijdens deze twee jaar heb ik gemerkt dat ik de meeste energie krijg van uitleg geven aan groepen. Met deze ervaring en mijn ervaring binnen huiswerkbegeleiding en bijles ga ik met frisse energie het traineeship starten!

“Toekomstgericht”

Tijdens dit traineeship ga ik werken op een VAVO. Binnen het VAVO is de uitval van leerlingen groot. Ik wil mijn toekomstige leerlingen graag ondersteunen in het behalen van hun diploma. Het hebben van een middelbare school diploma is namelijk van groot belang voor je verdere toekomst. Het zou mooi zijn als ik de leerlingen inzicht kan geven in wat ze in de toekomst kunnen worden, zodat ze extra motivatie krijgen om hun diploma te behalen.

Daarnaast zou graag een brug willen slaan tussen theorie en praktijk. Vaak is het voor leerlingen nog onduidelijk wat ze met wiskunde zouden kunnen doen in ‘het echte leven’. In samenwerking met bedrijven zou ik willen zorgen dat de leerlingen een duidelijk beeld krijgen van wat ze met wiskunde kunnen bereiken.