Terug naar overzicht Download als PDF

Felix Kok | Trainee 2021

Gedreven natuurkundig ingenieur met maatschappelijke ambitie
Schoolvak(ken): Natuurkunde

Johan de Witt scholengroep

Bachelor Technische Natuurkunde; Master Technische Natuurkunde

“Het docentschap: Voor mij een echt merkbare bijdragen leveren aan de maatschappij”

Hallo, laat mij mijzelf aan u voorstellen. Mijn naam is Felix Kok, ik ben 26 jaar en twee jaar geleden ben ik afgestudeerd in de Technische Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik ben trainee voor docent Natuurkunde, omdat ik al jaren een passie voor onderwijs heb en omdat ik zo een merkbare bijdrage wil leveren aan de maatschappij.

Ik beschik over sterke didactische vaardigheden en ruime ervaringen als bijlesdocent, student-assistent en afstudeerbegeleider. Ik heb gewerkt als examentrainer Natuurkunde waarbij ik mij zeer thuis voel in de rol van hoofdtrainer en ik enkel met cijfer 8 of hoger gewaardeerd ben door de leerlingen. Bij een andere functie heb ik 2 jaar als projectingenieur en projectleider gewerkt bij een toonaangevend ingenieursbureau. Hierdoor breng ik relevante werkervaring, een hoge mate van professionaliteit en vooral een hele sterke link met het bedrijfsleven mee.

“Mijn meerwaarde is dat ik echt probeer te begrijpen waarom er op een bepaalde manier wordt lesgegeven”

Mijn ambitie voor het schooljaar 2021-2022 is ten eerste om een ontzettend goede leraar worden. Als ik die basis heb, wil ik ook gaan onderzoeken hoe het onderwijs verder ontwikkeld kan worden, zowel qua lesstof als het motiveren van de leerlingen. Mijn meerwaarde is dat ik altijd probeer te begrijpen waarom er op een bepaalde manier wordt lesgegeven, en dit als basis gebruik om nieuwe ideeën te vormen.

Daarom werk ik graag op een school die mij de kansen en ondersteuning biedt zodat ik mij kan ontwikkelen als docent, en die de ambitie met mij deelt om samen te werken aan het onderwijs van de toekomst. Ik ben iemand die veel verantwoordelijkheid kan dragen en op wie je kan rekenen wanneer het écht nodig is. In ruil daarvoor waardeer ik het erg als mijn school openstaat voor vernieuwende ideeën en ruimte creëert om ze in de praktijk te brengen. Ik kijk er naar uit om samen te werken ín het – en áán – het onderwijs!