Gerjan Ekenhorst

Jaargang 2022
Spaans

Geeft les op

Opleidingen

  1. Degree Latijns-Amerikastudies/Spaans
    Bachelor Universiteit Leiden
  2. Degree Media Studies: Journalistiek & Nieuwe Media
    Master Universiteit Leiden

Over Gerjan Ekenhorst

Een veelzijdige generalist die die de buitenwereld de klas in brengt
quote

Na een bachelor Latijns-Amerikastudies en master Journalistiek & Nieuwe Media heb ik de afgelopen jaren als journalist gewerkt in Zuid-Amerika. Deze ervaring is interessant voor leerlingen om de taal in een context te kunnen plaatsen. Een taal is altijd verbonden aan plaatsen, culturen en sociale systemen. Door een taal goed te beheersen kun je anders naar de wereld kijken. Ik hoop de leerlingen dat te laten ontdekken. Ook heb ik veel trainingen Nederlands als tweede taal gegeven in het bedrijfsleven. Expats die vanuit de hele wereld naar Nederland komen willen of moeten vaak Nederlands leren. Door beide werkzaamheden heb ik een goed gevoel voor interculturaliteit ontwikkeld.

Ook neem ik relevante ervaring mee wat betreft (sociaal) mediagebruik. Hoe beoordelen we bronnen? Wat is het effect van telefoons en laptops (in de klas)? Wat is een goede tekst? Ik zou deze ervaring kunnen inzetten binnen een middelbare school, afhankelijk van de precieze behoefte van de organisatie. Ook kan ik me voorstellen dat ik werk aan internationalisering.

Project van Gerjan Ekenhorst


Hoe ontstaat beeldvorming in (sociale) media? - profielwerkstuktraject

Hoe komt beeldvorming in media tot stand? Welke keuzes maken journalisten in de teksten en beelden die ze gebruiken? Wat is de toenemende rol van technologie in dit proces? Binnen deze lessenserie gaan we beeldvorming in (sociale) media analyseren. Uiteindelijk schrijven leerlingen een profielwerkstuk de frames die in een mediacorpus gevonden hebben.

Naar projectpagina