Guido Schimmel

Jaargang 2023
Biologie

Geeft les op

Opleidingen

  1. Degree Biologie
    Bachelor
  2. Degree Biology
    Master

Over Guido Schimmel

Mijn doel is om mijn eigen enthousiasme over het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden over te brengen op mijn leerlingen.
quote

Ik ben altijd al erg enthousiast geweest over het overbrengen van informatie en kennis. Naast mijn studie biologie ben ik werkzaam geweest als onderwijsassistent aan de Wageningen Universiteit, wat ervoor heeft gezorgd dat dit enthousiasme zich verder heeft ontwikkelt tot een passie voor lesgeven en het onderwijs. Zodoende heb ik ook mijn MSc internship voornamelijk gefocust op onderwijsinnovatie, en heb ik onder andere onderzocht hoe studenten meer gemotiveerd kunnen worden om nieuwe kennis te bemachtigen en om actief te werken aan de vaardigheden die nodig zijn om hun eigen toekomstbeeld te realiseren.

De overstap naar biologie docent op het Lorentz Lyceum in Arnhem lijkt mij een uitdagende nieuwe stap om mijn enthousiasme over lesgeven en het leren van nieuwe kennis en vaardigheden mee te nemen naar het voortgezet onderwijs. Ik hoop dat mijn manier van lesgeven de leerlingen laat zien dat nieuwsgierigheid en kritisch denken kwaliteiten zijn die beloond mogen worden. Ik haal energie uit het vinden van creatieve manieren om problemen op te lossen en het lijkt mij dan ook een geweldige uitdaging om het schoolvak biologie op een innovatieve en interactieve manier aan te laten sluiten op de hedendaagse scholier. Daarnaast is biologie overal om ons heen te vinden en om mijn leerlingen dit te laten realiseren vind ik een van de leukste dingen van het zijn van biologie docent.