Ilja Goedegebuure

Jaargang 2022
Nederlands

Geeft les op

Opleidingen

  1. Degree Nederlandse taal en cultuur
    Bachelor Universiteit Leiden
  2. Degree Communicatie- en informatiewetenschappen
    Master Vrije Universiteit Amsterdam

Over Ilja Goedegebuure

Ik ben een enthousiaste taalfanaat die ernaar uitkijkt om lessen te ontwerpen die leerlingen, taal en de samenleving bij elkaar brengen
quote

Tijdens mijn bachelor Nederlandse taal en cultuur heb ik ontzettend veel geleerd over taal; van generatieve grammatica tot poëzieanalyse. De master Communicatie- en informatiewetenschappen heeft deze kennis verdiept. Hier ontdekte ik bijvoorbeeld hoeveel invloed schrijfcultuur en normen hebben bij het overbrengen van een tekst.

Deze kennis zette ik met veel plezier in als redacteur bij 24Baby.nl, een informatieplatform voor ouders (in spe). Ik heb hier geleerd om ingewikkelde informatie om te zetten in eenvoudige tekst. Ook ben ik als redacteur nog kritischer naar teksten van mezelf en van anderen gaan kijken. Ik heb er zin in om deze schrijfskills over te gaan brengen op mijn leerlingen. Bij het redacteurschap komt een flinke portiecreativiteit kijken; een eigenschap die zeker van pas gaat komen tijdens het ontwerpen van lessen die leerlingen enthousiast maken voor het Nederlands.

Project van Ilja Goedegebuure


Handschrift verbeteren

Ik ga een lessenserie/keuzemodule ontwikkelen waarin leerlingen hun handschrift verbeteren.

Naar projectpagina