Terug naar overzicht Download als PDF

Inge Dame | Trainee 2019

Ik ben een leergierige doorzetter dus ik kijk uit naar de kansen en de uitdagingen die de komende twee jaar gaan brengen.
Schoolvak(ken): Engels

Wolfert Tweetalig

Engels; Filmstudies &Visuele Cultuur

“Verbreden en verdiepen”

Ik kijk er naar uit om mezelf te kunnen ontwikkelen tot een betere docent Engels. Dit traineeship geeft mij de kans om mijzelf te verbreden als docent en daarnaast ook de mogelijkheid om iets te betekenen voor het onderwijs van de toekomst.

In de twee jaar dat ik in Japan werkte is mijn passie voor onderwijs ontstaan. Ik vond het geweldig om mensen te helpen hun doelen te behalen, maar zag tegelijkertijd ook hoeveel tijd, moeite, en geld het kost om  jezelf te ontwikkelen, vooral als het bij de basis al niet goed zat. Toen ik terug kwam in Nederland, heb ik mijn tweedegraads lesbevoegheid gehaald. Ik merkte dat ook in Nederland nog veel verbeterd kan worden aan het Engels onderwijs. Ik wil hier graag mijn steentje aan bijdragen.

“Praktisch talenonderwijs”

Ik wil graag meewerken om het Engels onderwijs te verbeteren. De wereld wordt steeds globaler en Engels is daarin een van de belangrijkste voertalen. Veel van de leerlingen gebruiken Engels al in het dagelijks leven. Door het Engels onderwijs te verbeteren hoop ik daar leerlingen beter te kunnen voorbereiden op de toekomst. Ik zou graag het talenonderwijs praktischer willen maken waardoor de leerlingen alle vaardigheden (spreken, schrijven, luisteren en lezen) even machtig zijn. Daarnaast hoop ik ook een betere aansluiting te vinden bij de beleefwereld van de leerlingen door middel van het gebruik van verschillende soorten media in de les. Ik hoop samen met de andere trainees en collega’s hieraan te kunnen werken.