Kurt Kooiman

Jaargang 2022
Filosofie

Geeft les op

Opleidingen

  1. Degree Filosofie
    Bachelor Vrije Universiteit Amsterdam
  2. Degree Filosofie van Cultuur en Bestuur
    Master Vrije Universiteit Amsterdam
  3. Degree Journalistiek
    Master Vrije Universiteit

Over Kurt Kooiman

Open en kritisch door socratische levenshouding
quote

Al sinds mijn studie(s) ben ik enthousiast over het docentschap. Gedurende de bachelorjaren gaf ik bijles aan middelbare scholieren, en later kreeg ik de mogelijkheid om werkgroepen en instructiecolleges te geven op de universiteit. Na mijn studie ben ik aan het werk gegaan als begeleider van filosofiecursussen en als NT2-docent bij een taalschool. Nu heb ik de stap gemaakt naar het voortgezet onderwijs! De jaren op de middelbare school – dat heb ik ook zelf ervaren – zijn ontzettend vormend. Hier wordt de basis gelegd voor de verdere levensloop.

Mijn eerdere onderwijservaringen neem ik mee naar het traineeship. In mijn lessen probeer ik de grote ideeën te koppelen aan de belevingswereld van de leerling. Ik word het meest enthousiast als er een vonk overslaat, als het lukt om als docent écht verbinding te maken. De lesstof is niet alleen iets in een studieboek, maar iets levends dat gaat over de wereld om ons heen (over onszelf!). Ik vind het leuk om na te denken over hoe ik dat met een goed verhaal en interactieve lesvormen voor elkaar kan krijgen. Als trainee heb ik erg veel zin om hiermee aan de slag te gaan!

Project van Kurt Kooiman


Digitale detox: een week lang zonder telefoon

Een week lang zonder telefoon! Wie durft het aan? Tijdens de digitale detox gaan leerlingen én docenten 7 dagen lang offline.

Naar projectpagina