alumnus

Leon de Jel

Jaargang 2020
Algemene economieBedrijfseconomie

Traineeschool

Opleidingen

  1. Degree Economie en Bedrijfseconomie
    Bachelor Erasmus Universiteit Rotterdam
  2. Degree Economics and Business (International Economics)
    Master Erasmus Universiteit Rotterdam
  3. Degree Rechtsgeleerdheid
    Bachelor en Master Erasmus Universiteit Rotterdam

Over Leon de Jel

“Ik wil voor ze klaarstaan als mentor binnen en buiten de klas”

Het traineeship in het onderwijs lijkt mij erg interessant, omdat ik leerlingen graag iets nuttigs bijbreng wat ze voorbereidt op hun toekomst. Daarin denk ik dat economie een belangrijk onderdeel uitmaakt van de hedendaagse samenleving en dat wil ik graag de klas in brengen.

Daarnaast wil ik voor ze klaar staan als een mentor binnen en buiten de klas, zodat ze zich op school thuis voelen en op deze manier optimaal kunnen presteren. In mijn privésfeer en tijdens mijn bestuursjaar bij UniPartners ben/was ik iemand die graag meedenkt over andermans uitdagingen. Daarbij denk ik van nature mee vanuit meerdere perspectieven en heb ik dan ook een groot inlevingsvermogen.

“Het is belangrijk nieuwe inzichten ook in de lessen te verwerken”

Ik vind het in het onderwijs erg aantrekkelijk hoe de lessen creatief ingevuld kunnen worden en dat dus op meerdere manieren geprobeerd kan worden de leerling te motiveren en bij de les te betrekken. Mijn creativiteit wil ik ook graag inzetten voor de ontwikkeling van het onderwijs. Daarin denk ik graag na over hoe de (professionele) buitenwereld betrokken kan worden in de lessen om leerlingen een idee te geven van wat ze interessant vinden en wat ze later willen gaan doen. Gezien de wereld snel verandert, is het belangrijk nieuwe inzichten ook in de lessen te verwerken.

In het kort denk ik dus dat mijn creatieve manier van denken en persoonlijke betrokkenheid van toegevoegde waarde kunnen zijn voor het onderwijs en de leerlingen. Daarnaast komt uit mijn studies economie en rechten, maar ook bijvoorbeeld het feit dat ik in mijn vrije tijd het leuk vind om te gaan hiken, naar voren dat ik graag de uitdaging aanga. Ik wil mij dan ook volledig inzetten voor het onderwijs.

Project van Leon de Jel


Wat kun je doen na de middelbare school? Loopbaanoriëntatie door middel van gastdocenten.

Mijn leerlingen wil ik graag meegeven wat ze allemaal kunnen doen nadat ze hun diploma op zak hebben en bijvoorbeeld verder gaan studeren, door middel van de verhalen van gastdocenten

Naar projectpagina