Terug naar overzicht Download als PDF

Léon Egberts | Trainee 2021

Ik ben een enthousiaste doorzetter met een gezonde dosis aan analytisch en kritisch vermogen, die erin gelooft dat je met creativiteit en samenwerking het beste in jezelf en anderen naar boven haalt.
Schoolvak(ken): Geschiedenis

Revius Lyceum Doorn

Geschiedenis; Conflict Studies & Human Rights

“De afgelopen jaren heb ik mijn creativiteit en vernieuwende energie goed kunnen toepassen en ontwikkelen”

Nadat ik met veel plezier mijn studie geschiedenis en master afgerond had, ben ik in de evenementenbranche beland, waar ik de mogelijkheden kreeg om mijzelf via verschillende functies verder te ontwikkelen tot manager en uiteindelijk directeur. In deze jaren heb ik, naast het management, een schat aan ervaring opgedaan in het ontwikkelen van concepten. Ook heb ik van het ondernemerschap mogen proeven, door samen met een business partner een sociale onderneming op te zetten en te runnen. Kortom, de afgelopen jaren heb ik mijn creativiteit en vernieuwende energie goed kunnen toepassen en ontwikkelen.

“Ik hoop belangrijke vernieuwingen te introduceren”

Hoewel ik dit werk met veel plezier en enthousiasme heb gedaan, ben ik nu toe aan een nieuwe uitdaging. Werken in het onderwijs spreekt mij enorm aan, omdat mij dit de mogelijkheid geeft mijn enthousiasme en creativiteit toe te passen op één van mijn grootste interesses, het vak geschiedenis. Tegelijkertijd kan ik zo een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren door jongeren te helpen in hun ontwikkeling. De skills die ik heb opgedaan in het bedrijfsleven komen van pas bij het overbrengen van kennis en het ontwikkelen van onderwijs- vernieuwende concepten. Met mijn innovatieve blik hoop ik samen met andere trainees bij te kunnen dragen aan het kwaliteit van het onderwijs en belangrijke vernieuwingen te introduceren.

“Education is the most powerful weapon which you can use to change the world” – Nelson Mandela