Terug naar overzicht Download als PDF

Lisa van Dijke | Trainee 2018

'Ik ben een energieke, spontane en vrolijke neerlandica die staat te springen om, samen met anderen met een hart voor onderwijs, na te denken over de invulling van het vak Nederlands en kansen voor het onderwijs in het algemeen.'
Schoolvak(ken): Nederlands

Joke Smit College

Nederlandse taal en cultuur; Geschiedenis

“Energie geven en krijgen”

Tijdens mijn studies Geschiedenis en Nederlands heb ik ervoor gekozen om daarnaast te werken als student-assistent bij de UvA en als docent bij de examencursus van Stichting Studiebegeleiding Leiden. Ik weet hierdoor hoeveel plezier ik eraan beleef om les te geven. De interactie met de klas, die elke keer weer net een beetje anders is, geeft me veel energie. Uit de evaluaties van de leerlingen blijkt dat zij me zien als een enthousiaste en betrokken docent, die de lesstof kan verlevendigen en duidelijk over kan brengen. Ik ga graag de uitdaging aan om deze kwaliteiten als trainee verder te ontwikkelen!

“Aandacht voor elk individu”

Eén van de belangrijkste aspecten van onderwijs vind ik het bieden van ruimte voor de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen. Hierbij is het van groot belang om aandacht te besteden aan de verschillen tussen leerlingen, aangezien iedereen iets anders nodig heeft om gemotiveerd te raken of blijven. Ik zou er graag over willen nadenken hoe op deze verschillen kan worden ingespeeld, zowel in de reguliere lessen als in aanvullende programma’s. Ik vind het daarnaast heel belangrijk dat leerlingen zich bewust worden van hun eigen leerproces, omdat dit heel motiverend kan werken. Ik wil graag onderzoeken hoe docenten hieraan kunnen bijdragen.