Loes van der Plaat

Jaargang 2022
Aardrijkskunde

Geeft les op

Opleidingen

  1. Degree Politicologie
    Bachelor Universiteit van Amsterdam
  2. Degree Environmental Geography
    Master Universiteit van Amsterdam

Over Loes van der Plaat

In mijn werk ben ik het gelukkigst als ik mensen om me heen heb, in teamverband bergen kan verzetten maar ook de ruimte krijg verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen taken – en de dagen zich niet altijd laten voorspellen
quote

Na ongeveer 2 jaar bij een advies- en ingenieursbureau gewerkt te hebben zoek ik meer dynamiek in mijn werk. Ik wil daarom graag de overstap naar het onderwijs maken en het traineeship lijkt me daar perfect voor: ik heb zin om direct aan de slag te gaan en veel te gaan leren van mijn toekomstige collega’s en van mijn medetrainees.

Ik vind aardrijkskunde een mooi vak omdat het jonge mensen helpt de wereld om hen heen te begrijpen. Hoe de wereld van vandaag is ontstaan, wat daarbij de verbinding is tussen het lokale en het mondiale, hoe de wereld van de toekomst er mogelijk uitziet en wat voor invloed we daar als mensen zelf op hebben. Het lijkt me een supermooie taak om daar als docent aan bij te dragen. Ik zou bijvoorbeeld graag met leerlingen bespreken wat ze denken dat er gebeurt wanneer de dingen die we in Nederland voor lief nemen schaars worden, zoals drinkwater. Of hoe we klimaatvluchtelingen gaan opvangen wanneer delen van de wereld niet meer bewoonbaar zijn. Of ze de ethische bezwaren van geo-engineering delen – of het eigenlijk wel een goed idee vinden.

Ik werk graag samen

Ik ben proactief, energiek en empathisch en mijn werkwijze is doel- en oplossingsgericht. Ik ben nieuwsgierig en het gaat me natuurlijk af verantwoordelijkheid te nemen. Ik houd van veelzijdig werk en mensen om me heen, en ik werk graag samen. En ook niet onbelangrijk: van collega’s en leidinggevenden heb ik altijd teruggekregen een fijne en verbindende collega te zijn.