alumnus

Lotte Middendorp

Jaargang 2020
Nederlands

Traineeschool

Opleidingen

  1. Degree Nederlandse Taal en Cultuur
    Bachelor Universiteit Leiden
  2. Degree Communicatie en Organisatie
    Master Universiteit Utrecht

Over Lotte Middendorp

“Het onderwijs past bij mij”

Al sinds ik kan lezen en schrijven ben ik gefascineerd door de Nederlandse taal. Van kleins af aan schrijf ik veel, lees ik veel en ben ik een zogeheten taalpurist. Deze fascinatie resulteerde zelfs in een studie Nederlands die ik met veel plezier heb afgerond. Na een ontzettend interessante master Communicatiewetenschap kwam ik erachter dat het communicatievak in de praktijk toch niet voor mij is weggelegd. Het onderwijs en alle uitdagingen die daarbij horen, passen beter bij mij.

“Fouten maken mag”

Ik kijk er ontzettend naar uit om met jongeren aan de slag te gaan, mijn passie over te brengen en het Nederlands te laten leven. Ik hoop dit te bereiken door een veilige sfeer in de klas te creëren: fouten maken mag, niemand is dom en voor iedere leerling is er individuele aandacht. Daarnaast zal er in mijn lessen altijd ruimte zijn voor humor. Ik hoop zo een band op te bouwen met mijn leerlingen en meer te bereiken in mijn lessen. Ook wil ik natuurlijk door middel van het traineeship het onderwijs verbeteren. Ik ben van plan om vaak een beroep te doen op de creativiteit van de scholieren en in elke les de link met de actualiteit en/of praktijk te leggen. Dit alles met een enorme hoeveelheid motivatie en enthousiasme. In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk buiten te vinden; voetballend, wielrennend dan wel wandelend door de natuur. Zo laad ik op, zodat ik vervolgens weer vol energie voor de klas verschijn.

Project van Lotte Middendorp


De rijdende bibliotheek

Op het Edith Stein College heb ik rijdende boekenkasten gerealiseerd, boekenkasten die door de hele school gereden worden.

Naar projectpagina