Terug naar overzicht Download als PDF

Lydia van den Brink

Ik ben een docent die met een open, positieve houding en veel enthousiasme voor de klas staat
Schoolvak(ken): Frans

VAVO Rijnmond College

Frans; Interculturele Communicatie

“Levendig en dynamisch”

Ik kijk er naar uit om weer met mijn vak aan de slag te gaan, om in contact te zijn met leerlingen. En om samen met de andere trainees een intensief leerproces in te duiken, waarin we veel van elkaar en het lesgeven gaan leren. Afgelopen jaren werkte ik o.a. als ontwikkelaar van trainingsmaterialen voor vrijwilligers die mensen begeleiden bij het verbeteren van basisvaardigheden als lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden.

Ook stond ik al eens eerder voor klas. Ik kwam erachter dat ik heel graag voor een groep sta en dat ik me graag in een levendige, dynamische omgeving begeef. Daarom koos ik (weer) voor het onderwijs! Het traineeship biedt de ultieme gelegenheid om met een nieuwsgierige en onderzoekende blik naar onderwijs(innovaties) te kijken. Ik hoop vanuit het traineeprogramma te ontdekken waar ik mijn steentje kan bijdragen in het onderwijs.

“Motiveren en begeleiden van jongeren”

Het lijkt me fantastisch om jonge mensen te mogen begeleiden, niet alleen in het leren van de Franse taal maar met name in het bereiken van hun doel of droom waarmee zij hun plekje in de maatschappij gaan vinden. Het VAVO is daarmee voor mij een interessante plek waar ik o.a. graag meer zou willen leren over het motiveren van jongeren. Want dat is heel belangrijk voor het onderwijs; dat we er meerwaarde in zien ons te blijven ontwikkelen!