alumnus

Manou van Montfort

Jaargang 2019
Biologie

Traineeschool

Opleidingen

  1. Degree Liberal Arts and Sciences (major in science)
    Bachelor University College Utrecht
  2. Degree Science Education and Communication
    Master Universiteit Utrecht

Over Manou van Montfort

“Als groep trainees een grote rol spelen in elkaars ontwikkelingen.”

Ik kijk ernaar uit om het komende jaar samen te werken met verschillende mensen en op die manier van elkaar te leren hoe we samen ons onderwijs stap voor stap beter kunnen maken. Mijn mede-trainees heb ik leren kennen als een zeer diverse groep mensen met verschillende karakters,
verschillende ervaringen en verschillende talenten. Daarnaast kan ik niet wachten om mijn leerlingen en collega’s te leren kennen. Ik ben ervan overtuigd dat ook wij een
grote rol gaan spelen in elkaars ontwikkelingen.

Natuurlijk neem ik ook mijn eigen ervaringen mee. Zo heb ik biologie, taalwetenschappen en wetenschapscommunicatie gestudeerd. Deze vakgebieden wil ik allemaal gaan inzetten om een zo goed mogelijke docent te worden en anderen te helpen om datzelfde doel te bereiken. Mijn biologische kennis komt van pas bij het prachtige vak dat ik ga geven, mijn taalwetenschappelijke kennis wil ik inzetten om voor begrijpelijke taal in mijn lessen te zorgen en mijn ervaring met wetenschapscommunicatie komt van pas bij het binnenhalen van de wereld (zoals maatschappelijke vraagstukken of onderzoeksresultaten) in het klaslokaal. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan bij een educatieve onderwijsuitgeverij en als docent bij de examencursussen van SSL.

“Via het traineeship (nog meer) uitdagingen vinden.”

Ik kijk ernaar uit om mijn eigen onderwijs vorm te gaan geven en daarbij vragen te blijven stellen. Doen we iets op een bepaalde manier omdat we het altijd zo doen of weten we ook dat het echt werkt op deze manier? Leerlingen komen naar het VAVO om hun diploma te halen. Ik wil ze graag helpen om op een zo efficiënt mogelijke manier hun diploma te halen én ze daarnaast kennis en vaardigheden te laten opdoen die ze ook in hun toekomst nog kunnen gebruiken. Aan het eind van dit traineeship heb ik ongetwijfeld nog meer uitdagingen gevonden waar ik graag mijn tijd en energie in wil steken.

Project van Manou van Montfort


Het profielwerkstuk: een samenwerking tussen de havo en het hbo

Door de opgezette samenwerking tussen het VAVO Rijnmond College en Hogeschool InHolland bieden we onze havo-leerlingen meer dan een ‘vwo-light’ profielwerkstuk.

Naar projectpagina