Mark Bruinsma

Jaargang 2023
Aardrijkskunde

Geeft les op

Opleidingen

  1. Degree Communicatie & Life Sciences
    Bachelor
  2. Degree Sociale en Fysische Geografie
    Pre-master
  3. Degree Communication, Health & Life Sciences
    Master

Over Mark Bruinsma

Met mijn communicatieachtergrond wil ik verbindingen leggen, durf ik kritisch te kijken, sta ik open voor vernieuwing en doe ik dat bovenal het liefst samen met anderen!
quote

Een bachelor en master op het gebied van communicatie en dan toch eindigen als aardrijkskundedocent. Het voelt misschien wat atypisch, maar zelf denk ik dat mijn weg naar het docentschap juist een enorme toevoeging gaat zijn binnen het onderwijs.

Het leggen van verbindingen, het houden van een open blik en kritisch durven kijken stonden centraal tijdens mijn opleiding. Deze kennis en ervaring neem ik mee naar het traineeship waar ik wil gaan kijken naar verbindingen tussen theorie en praktijk, naar vakoverschrijdende verbindingen en vooral naar hoe we zorgen dat jongeren verbonden blijven met het onderwijs.

Dit wil ik doen door kritisch naar mezelf en het onderwijs te blijven kijken, maar ook door jongeren te inspireren en uit te dagen op zoek te gaan naar wat voor hen goed werkt. Aardrijkskunde is dankzij de veelzijdigheid aan onderwerpen die voorbijkomen het vak bij uitstek om deze vakoverschrijdende verbindingen aan te gaan en te kijken naar nieuwe lesvormen die passen bij het onderwijs van de toekomst.

Naast deze ervaring hoop ik met mijn enthousiasme en creativiteit een fijne en open sfeer te creëren waarin leerlingen zich veilig voelen en waar naast leren ook ruimte is voor gezelligheid. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met mijn mede trainees en collega docenten aan de slag te gaan, met en van elkaar te leren en mezelf als docent verder te ontwikkelen.