Terug naar overzicht Download als PDF

Michael de Korte | Trainee 2019

Wat mij motiveert is dat "Wow!"-moment dat je beleeft wanneer een leerling weer nét iets meer weet van de wonderen van ons Universum!
Schoolvak(ken): Scheikunde

VAVO Rijnmond College

Bio-Pharmaceutical Sciences and Science, Communication & Society

“Science vakken koppelen aan andere vakgebieden door samen te werken mijn mijn mede-trainees.”

Met een achtergrond in biofarmaceutische wetenschappen, wetenschapscommunicatie en -educatie ben ik gaan werken bij de beroemde Sterrewacht in Leiden. Daar organiseerde ik o.a. workshops voor kinderen van 4 tot 104 jaar jong. Ik vond het prachtig om mensen te zien spelen met de wetenschap tijdens avontuurlijke workshops over het Universum. Het lijkt me gaaf om scheikunde, natuurkunde en sterrenkunde te koppelen aan andere vakgebieden in het onderwijs, bijvoorbeeld door samen te werken met mijn mede-trainees en al hun verschillende achtergronden. Ik kijk uit naar samen de onderwijswereld te verkennen en verder uit te bouwen.

“Leerlingen meester maken van hun eigen onderwijs.”

Een van de grootste uitdagingen in het onderwijs is het lerarentekort. Ik wil bijdragen aan methoden die de leerling plaatst in de schoenen van leraar; iemand die zichzelf en anderen helpt ontwikkelen. Zodoende maken de leerlingen zich meester van hun eigen onderwijs én komen spelenderwijs in aanraking met het leraarschap.