Niek Kalkman

Jaargang 2021
Levensbeschouwing

Geeft les op

Opleidingen

  1. Degree Liberal Arts and Sciences
    Bachelor Universiteit Utrecht
  2. Degree Theologie en religiewetenschappen (track Christianity and Society)
    Master Tilburg School of Catholic Theology

Over Niek Kalkman

“Onze samenleving vraagt om de ontwikkeling van zelfbewuste burgers”

Hier wil ik benoemen wat ik in het traineeship meebreng in termen van kennis, ervaring en motivatie. Vanuit mijn studies Liberal Arts & Sciences (richting: religie en cultuur) en Christianity & Society breng ik een brede basis van kennis en begrip mee van religies en levensbeschouwing in het algemeen, met een specialisatie in de christelijke traditie.

Door mijn ervaringen bij christelijke studentenvereniging N.S.U. (bestuursjaar), bijbanen (huiswerkbegeleiding), kerk (jeugdgroepleider) en een tussenjaar (acteur en gastdocent bij SWITCH onderwijsprojecten), heb ik mezelf ontwikkeld in het leiden van bijeenkomsten en lessen in een levensbeschouwelijk perspectief, en in het begeleiden van tieners op school en daarbuiten.

Tot slot ben ik echt gemotiveerd om met groepen tieners bezig te zijn op het gebied van levensbeschouwing en burgerschapsvorming. Onze samenleving vraagt om de ontwikkeling van zelfbewuste burgers die weten hoe ze met diversiteit en verschillen tussen mensen om kunnen gaan. Ik wil me heel graag inzetten als docent levensbeschouwing of maatschappijleer om daaraan bij te dragen!

Project van Niek Kalkman


De ontmoeting als leermoment: empathie bij levensbeschouwing

Voor mijn project heb ik gezocht naar manieren om ontmoetingen met mensen buiten het klaslokaal te faciliteren voor havo 4 leerlingen.

Naar projectpagina