Terug naar overzicht Download als PDF

Niek Kalkman | Trainee 2021

Ik ben mensgericht en bevlogen om het levensbeschouwelijke gesprek met leerlingen aan te gaan over onze complexe samenleving.
Schoolvak(ken): Levensbeschouwing

Zwijsen College

Liberal Arts & Sciences; Christianity and Society

“Onze samenleving vraagt om de ontwikkeling van zelfbewuste burgers”

Hier wil ik benoemen wat ik in het traineeship meebreng in termen van kennis, ervaring en motivatie. Vanuit mijn studies Liberal Arts & Sciences (richting: religie en cultuur) en Christianity & Society breng ik een brede basis van kennis en begrip mee van religies en levensbeschouwing in het algemeen, met een specialisatie in de christelijke traditie.

Door mijn ervaringen bij christelijke studentenvereniging N.S.U. (bestuursjaar), bijbanen (huiswerkbegeleiding), kerk (jeugdgroepleider) en een tussenjaar (acteur en gastdocent bij SWITCH onderwijsprojecten), heb ik mezelf ontwikkeld in het leiden van bijeenkomsten en lessen in een levensbeschouwelijk perspectief, en in het begeleiden van tieners op school en daarbuiten.

Tot slot ben ik echt gemotiveerd om met groepen tieners bezig te zijn op het gebied van levensbeschouwing en burgerschapsvorming. Onze samenleving vraagt om de ontwikkeling van zelfbewuste burgers die weten hoe ze met diversiteit en verschillen tussen mensen om kunnen gaan. Ik wil me heel graag inzetten als docent levensbeschouwing of maatschappijleer om daaraan bij te dragen!