alumnus

Noraini Schipper

Jaargang 2020
Geschiedenis

Traineeschool

Opleidingen

  1. Degree Geschiedenis
    Bachelor Universiteit Utrecht
  2. Degree Latin American Studies
    Master Universiteit Leiden

Over Noraini Schipper

“Ik vond voor de klas staan ontzettend leuk”

Mijn naam is Noraini en ik ben een nieuwsgierige, leergierige, onderzoekende en ondernemende starter. Ik vind het belangrijk om mij in te zetten voor anderen en ben maatschappelijk betrokken. Die maatschappelijke betrokkenheid is terug te vinden in het vrijwilligerswerk wat ik heb gedaan voor Young & Fair, een jongerenorganisatie die zich inzet voor een eerlijkere wereld, mijn vrijwilligerswerk voor Peace Brigades International, een mensenrechtenorganisatie en mijn werkervaringsplek bij Cross Your Borders, een organisatie die jongeren bewust probeert te maken van de mondiale ontwikkelingsproblematiek. Voor Cross Your Borders en Young & Fair heb ik ook voor de klas gestaan, iets wat ik echt ontzettend leuk vond om te doen en uiteindelijk ook een van de redenen is waarom ik mij heb aangemeld als trainee in het onderwijs. Deze ervaring zorgt er wel voor dat ik weet hoe het is om voor de klas te staan en wat ik ongeveer kan verwachten.

“Ik wil leerlingen een maatschappelijk bewustzijn laten creëren door vakoverstijgend onderwijs”

Tijdens het traineeship zou ik graag aan de slag gaan met vakoverstijgend onderwijs, hoe kunnen we vakken aan elkaar verbinden en hoe kunnen we de leerlingen voorbereiden op de wereld na school. Hier wil ook graag mijn maatschappelijke betrokkenheid aan koppelen, dus dat leerlingen een maatschappelijke bewustzijn creëren door vakoverstijgend onderwijs. Het lijkt mij een leuke uitdaging om hierbij ook vooral te kijken hoe we de alfa vakken aan de bèta vakken kunnen koppelen.

Het traineeship maakt mij vooral enthousiast omdat het een combinatie is van voor de klas staan, iets waarvan ik uit mijn eerdere ervaring weet dat ik het echt heel leuk vind, en de verdieping in het onderwijs zelf. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!

Project van Noraini Schipper


De Leergroep: Formatief handelen onder de loep

Samen met collega’s leren, onderzoeken en ontwerpen, dat is wat we in de Leergroep Metameer doen. Voor mijn traineeproject heb ik hierbij de rol van voorzitter op mij genomen.

Naar projectpagina