Terug naar overzicht Download als PDF

Ramona van der Vaart | Trainee 2018

'Ik ben een enthousiaste nieuweling die staat te trappelen om te beginnen.'
Schoolvak(ken): Economie

Wolfert Tweetalig

Economie & Bedrijfseconomie, Urban, Port and Transport Economics

 

“Ontdekken”

Ik kijk enorm uit naar de contacten en het samenwerken met de leerlingen, collega’s en opleiders. Ook het leren kennen van collega’s en mede trainees en het leren en ontdekken van onszelf, het vak en de mensen om ons heen.

 

“Verbetertrajecten”

Naast mijn rol als docent zou ik ook graag mee willen denken binnen de school, de scholengemeenschap en later wellicht ook over het onderwijs op regionaal of nationaal niveau in het algemeen. Wat is er nu, waarom is het zo, kan het misschien anders? Het lijkt me ook heel leuk om samenwerkingen binnen bepaalde vakken te kunnen opstarten. Zodat leerlingen met verschillende profielen via projecten samenwerken. Daarnaast zou ik ook willen ontdekken of er nog iets te halen is op het gebied van duurzaamheid.

Het onderwijs is altijd in beweging en zal zich (moeten) blijven veranderen en aanpassen om mee te gaan met de ontwikkelingen in de wereld. Ik hou van zogenaamde verbetertrajecten. Werk graag samen met anderen om te kijken waar de kansen liggen en wat er mogelijk is. Het lijkt me leuk om dergelijke projecten binnen een school op te pakken om zodoende die veranderingen in de wereld bij te blijven. Op termijn zou ik me ook wat meer willen ontwikkelen op sociaal en maatschappelijk vlak. Om op die manier jongeren individueel te coachen of begeleiden als mentor of begeleider.


Lees hier een interview met Ramona waarin zij terugblikt op haar keuze voor het onderwijs, het traineeship en het proces vanaf de aanmelding tot de start.