Roos Lingbeek

Jaargang 2022
Nederlands

Geeft les op

Opleidingen

  1. Degree Taal en communicatie
    Bachelor Universiteit van Amsterdam
  2. Degree Cultural Anthropology and Development Sociology
    Master Universiteit Leiden

Over Roos Lingbeek

Ik ben een initiatiefrijk persoon en voer graag gesprekken met een kritische en positieve blik
quote

Na verschillende banen vóór het onderwijs, wist ik het zeker: ik wil in het onderwijs en zelf voor de klas staan. Toen ik werkte bij o.a. de VO-raad en Stichting Nederlands Debatinstituut sprak ik regelmatig docenten en schoolleiders. Veel hadden een duidelijke visie op onderwijs en/of waren vol enthousiasme bezig met een onderwijsontwikkeling. Het enthousiasme stak me aan en ik wilde niets liever dan meewerken. Schoolbezoeken waren mijn leukste werkdagen, vooral door de gesprekken met leerlingen. Inmiddels ben ik via Trainees in onderwijs docent Nederlands.

Ik heb een passie voor taal en de veelzijdige kant ervan. Ik doe niets liever dan het beknopter maken van een tekst, het lezen van een boek of het voeren van een debat. Dit enthousiasme wil ik overbrengen in de klas! Naast neerlandicus ben ik antropoloog. Mijn ervaringen binnen de antropologie zorgen ervoor dat ik voorbeelden en verhalen uit verschillende culturen kan gebruiken. Cultuur genoeg op Johan de Witt Scholengroep Den Haag, de school waar ik werk.

Als docent wil ik m'n leerlingen altijd serieus nemen. Ik geloof dat als je dit doet, leerlingen (kritische) vragen durven te stellen. Die vragen zijn essentieel voor hun leerproces!

PS Boekentips zijn altijd welkom!

Project van Roos Lingbeek


Spelen met spreken: het vinden van je stem

De oefeningen uit de JdW-spreekvaardigheidsdoos helpen leerlingen zelfverzekerder te worden in hun verbale en non-verbale communicatie en spreekangst te verminderen.

Naar projectpagina