Stef van Muiswinkel

Jaargang 2022
Algemene economieBedrijfseconomie

Geeft les op

Opleidingen

  1. Degree International Business Administration
    Bachelor Vrije Universiteit Amsterdam
  2. Degree Business Language and Culture: Business and Development Studies
    Master Copenhagen Business School

Over Stef van Muiswinkel

Bevlogen, betrokken en nieuwsgierige docent in wording die zich graag wil inzetten om onderwijs maatschappelijk relevant te maken voor toekomstige generaties
quote

In mijn studietijd heb ik een kritisch en breed internationaal perspectief ontwikkeld op de werking van de wereld, de economie en het bedrijfsleven. Onder andere door meerdere malen in het buitenland te studeren en werken (o.a. Denemarken, Zuid-Afrika, Vietnam). Deze aspecten zou ik graag willen teruggeven aan leerlingen, om ze hopelijk te begeleiden tot wereldburgers van de toekomst.

Daarnaast hebben deze ervaringen mij ook aangezet om na te denken over hoe het huidige onderwijs vernieuwd kan worden om beter aan te laten sluiten bij een veranderende wereld en economie. Hierover heb ik gaandeweg ideeën verzameld om het economie onderwijs relevanter te maken, bijvoorbeeld door lessen te koppelen aan de actualiteit. Mijn werkervaring als economisch onderzoeker bij een adviesbureau komt hier ook van pas, hiermee kan ik theorie verbinden aan relevante praktijkvoorbeelden om het begrijpelijker te maken voor leerlingen.

Ik heb oog voor de behoeften van de leerling

Met mijn open en betrokken persoonlijkheid hoop ik toekomstige leerlingen te enthousiasmeren voor het vak economie. Door mijn jarenlange ervaring als examentrainer in economie en bedrijfseconomie heb ik geleerd om goed te luisteren naar en oog te hebben voor de behoeften van de leerling. Tot slot, door mijn nieuwsgierige aard is mijzelf ontwikkelen en verbeteren in mijn vakgebied vanzelfsprekend, en kan ik niet wachten om mij zowel binnen als buiten het klaslokaal in te zetten voor de toekomst van het onderwijs!

Project van Stef van Muiswinkel


Sociaal ondernemen in de klas: Naar een meer praktijkgericht (bedrijfs)economieonderwijs

Leerlingen gaan een jaar lang een sociale onderneming opzetten, waarbij ze een product bedenken en deze ook daadwerkelijk gaan verkopen. Daarbij gaan zij alle aspecten van het runnen van een bedrijf in het echt ondervinden. Belangrijk hierbij is dat het gaat om een sociale onderneming, dus het moet gaan om een sociaal en/of ecologisch doel te behalen, of de winst moet ten goede komen van een goed doel.

Naar projectpagina