Terug naar overzicht Download als PDF

Thomas de Vries | Trainee 2021

Open. Betrouwbaar. Enthousiast. Authentiek. Humor.
Schoolvak(ken): Duits

Revius Lyceum Doorn

Duitse Taal en Cultuur & Europese Studies; Literary Studies (German Track)

“Ik zou me overal wel in willen verdiepen”

Ik breng ervaring van buiten het onderwijs mee naar het traineeship en in het bijzonder naar het vak Duits. De afgelopen jaren heb ik veel geleerd over het belang van Duitsland en de Duitse taal voor het Nederlandse bedrijfsleven. Een vurig pleidooi daarover zal ik jullie voor nu besparen.
Daarbij heb ik een brede interesse, iets wat mij aan het begin van mijn studietijd deed besluiten Europese Studies te gaan doen. Door die brede interesse loop ik voor veel dingen warm of het nou gaat om literatuur, geschiedenis en cultuur of over politiek, astronomie en geneeskunde. Als ik alle tijd van de wereld had, zou ik me overal wel in willen verdiepen. Eigenlijk een beetje in de richting van het Bildungsideaal.

“Met meerdere mensen kom je vaker tot teen beter idee dan als je het alleen probeert “

Het idee dat je met verschillende disciplines bij elkaar zit, spreekt mij aan bij het traineeship. Op die manier kan er kruisbestuiving plaatsvinden en kom je met collega’s tot nieuwe ideeën. Het werken in teamverband is voor mij nu al vaak verrijkend, omdat je met meerdere mensen vaker tot een beter idee komt dan als je het alleen probeert. Juist binnen het onderwijs lijkt me samenwerking en overleg erg zinvol.
Wat ik bovenal belangrijk vind is een gezonde dosis zelfspot. Natuurlijk is Duits een serieuze zaak, maar ik vind dat er ook ruimte moet zijn voor een beetje humor en daar hoort zelfspot ook bij.