Traineeship

De wereld in beweging

De wereld is altijd in beweging. Dankzij de combinatie van technologische en maatschappelijke ontwikkelingen verandert de wereld nu sneller dan ooit tevoren.

Dit heeft als gevolg dat ook het bedrijfsleven en de arbeidsmarkt veranderen. Jongeren die nu naar de middelbare school gaan zullen voor een groot deel ander werk doen dan hun ouders.

Het onderwijs voor de toekomst

Het onderwijs staat ook niet stil. Op sommige scholen wordt al hard gewerkt om het onderwijs op de ontwikkelingen aan te passen. Er wordt nagedacht over de kennis en skills die over tien jaar nodig zijn en wat voor onderwijs daar het best bij past. Trainees in onderwijs wil het onderwijs helpen om de benodigde beweging richting de toekomst te gaan maken.

Nieuwe generatie docenten

Die beweging zal moeten beginnen op elke school, bij de docenten die er lesgeven. De nieuwe generatie jongeren vraagt om een nieuwe generatie docenten. Docenten die verder kunnen en willen kijken dan hun schoolvak en zelfs verder dan hun eigen school.

Docenten die het als een spannende uitdaging zien om hun leerlingen voor te bereiden op de veranderende informatie en kennismaatschappij. Trainees in onderwijs wil deze beweging inzetten door getalenteerde academici op te leiden tot creatieve grensverleggers voor het voortgezet onderwijs.

Onze Missie

De missie van het traineeship is om academici het onderwijs binnen te brengen met de potentie en de ambitie om voortdurend te willen blijven werken aan zichzelf. Waarbij het doel is om verbinding te leggen op het niveau van de klas, de school, de omgeving van school of op het niveau van beleid. Zij opereren daarmee op snijvlakken en verbinden werelden. Deze toekomstige onderwijsprofessionals tonen leiderschap, treden naar buiten, werken samen en zien kansen.

Zij creëren een beweging van mensen die kennisdeling en samen leren vanzelfsprekend maken en daarmee een open leercultuur uitdragen. Zo laten we iedereen in Nederland groeien.

Heb jij het in je en durf je de uitdaging aan om de docent van de toekomst te worden?

Wat is Trainees in onderwijs?

Trainees in onderwijs leidt vanaf 2018 leergierige en ondernemende professionals op tot docenten die grenzen weten te overstijgen en veranderingen weten te creëren in het voortgezet onderwijs.

Ondernemend onderwijzen

Met behulp van een betaald traject op maat haal je binnen twee jaar:

– een volledig vergoede eerstegraads lesbevoegdheid;
– doe je waardevolle werkervaring op in de klas als docent;
– zet je projecten op in de richting van leiderschap, ondernemerschap, ontwerp en/of onderzoek die impact hebben op jezelf, het onderwijs en (non-)profit organisaties.

 

Kies je eigen weg met onze tools

Het traineeship bestaat uit een geïntegreerd programma waarbij je de Universitaire lerarenopleiding volgt en direct toepast in jouw eigen klassen op school. Door direct voor de klas te staan creëer je veel ervaring met leerlingen en samen met mede-trainees leer je snel de kneepjes van het vak. In het verdiepingsprogramma ga je aan de slag met onderwijsontwikkeling waarbij jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Je leert projecten op te zetten, te organiseren en uit te voeren, gebruik te maken van het netwerk en je verbindt mensen om gezamenlijk een bijdrage te kunnen leveren aan het onderwijs in en om de school.

Het programma is flexibel en biedt ruimte om het leerproces aan te passen op jouw persoonlijke ontwikkeling. Intensieve begeleiding door coaches, opleiders, trainers en mentoren draagt bij om het beste uit jezelf te halen. Jouw eigen drijfveren vormen een belangrijke basis voor hoe je het programma zelf wilt inrichten.

Het traineeship samengevat

Een introductieperiode waarin je kennis maakt met mede-trainees en het onderwijs. Hierbinnen wordt gekeken naar een juiste match tussen jou en de school waar je komt te werken.

De mogelijkheid om een persoonlijk verdiepingsprogramma vorm te geven (gericht op leiderschap, ondernemerschap of ontwerp en onderzoek). Hierbinnen ga je aan de slag met een ontwikkelopdracht op basis van jouw drijfveren.

Direct een betaalde baan in het voortgezet onderwijs, waarbij je veel ruimte krijgt voor ontwikkeling van jezelf en het onderwijs.

Een volledig vergoede universitaire opleiding tot docent in jouw vakgebied.

Een breed netwerk van gedreven academici, (non-)profitorganisaties en een grote diversiteit aan scholen.

Ondersteuning en begeleiding bij jouw persoonlijke ontwikkeling als docent. Én als uitvoerder van projecten binnen het buiten het onderwijs.

Kortom, een uitstekende start voor een carrière als onderwijsprofessional in samenwerking met een breed netwerk.

Onze partners